Foto: Piet_van_Es

Olympisch ticket voor Etten-Leurse kunstschaatsster na imposant WK-debuut

  Sport

ETTEN-LEUR - De 16-jarige Lindsay van Zundert uit Etten-Leur zorgt voor een primeur. Zij vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op de Olympische Winterspelen in de Chinese stad Peking. Het is voor het eerst sinds 1976 dat Nederland weer vertegenwoordigd is bij het kunstschaatsen. De schaatsster dankt haar Olympische ticket aan haar prachtige debuut op het WK kunstschaatsen in Zweden.


Remy de Wit, technisch directeur KNSB: “Lindsay is zonder twijfel dé revelatie van het jaar in het kunstrijden. Ze is een groot talent dat zich met name in de afgelopen periode sttormachtig heeft ontwikkeld. Nederland mag supertrots zijn dat we na 45 jaar weer Olympisch kunnen kunstrijden. In navolging van nationale iconen als Sjoukje Dijkstra die drie keer deelnam, met zilver in 1960 en goud in 1964, en Dianne de Leeuw, die in 1976 zilver won voor ons land. Onze felicitaties gaan natuurlijk ook uit naar de familie van Lindsay die haar zo goed ondersteunt, en naar Joan Haanappel, die het talent van Lindsay al vroegtijdig heeft ontdekt en dichtbij de familie staat.”

Lindsay zou nog gepasseerd kunnen worden door een andere Nederlandse schaatsster die in dit najaar twee maal 186 punten zou weten te behalen. Dan komt de interne selectie procedure in werking. Bij het WK Kunstrijden 2021 was Nederland voor het eerst in de geschiedenis vertegenwoordigd met drie disciplines: solo dames (Lindsay van Zundert), paarrijden (Daria Danilova en Michel Tsiba) en ijsdansen (Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen). Kunstrijden is de grootste schaatssport ter wereld.

Monique Jansen
Monique Jansen
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief