<p>Wedstrijd tegen RC Tovaal.</p>

Wedstrijd tegen RC Tovaal.

Foto: Robbert vd Nobelen (REL)

Successen Rugbyclub Etten-Leur bij jeugd en senioren

  Verenigingen

ETTEN-LEUR - De afgelopen weekenden zijn er zowel bij de jeugd als de senioren van Rugbyclub Etten-Leur (REL) successen behaald.


De senioren wonnen hun uit wedstrijd op 13 maart in Delft met 1 punt verschil, 19-20. De week daarop was RC Tovaal uit Goes te gast bij REL. De teams waren gewaagd aan elkaar met hard en fair rugby. Uiteindelijk trokken de senioren van REL aan het langste eind met een eindstand van 43-7 op het score bord. Afgelopen zondag, 27 maart, kwam RFC Gouda op bezoek, wat uiteindelijk geen spannende wedstrijd was. Eindscore van 69-13.

Met deze 3 overwinningen staan de heren van REL momenteel 1e in de competitie, waarbij de concurrenten RC Delft en RC Aachen 1 wedstrijd minder hebben gespeeld. Het doel van REL is om 1e te eindigen in deze 2e klasse indeling. REL speelt met 5 andere clubs een hele competitie uit op basis van een uit en thuis wedstrijd. De komende 2 weekenden spelen de heren uit tegen Rotterdamse RC en de terug wedstrijd tegen RFC Gouda. Zoals het er nu naar uitziet zal op 24-04 de thuiswedstrijd tegen RC Aachen beslissend kunnen zijn om het doel te kunnen bewerkstelligen.

REL U14-RC Tilburg 12 maart

Een Zeeuws/Brabantse derby. Combinatie team REL/Tovaal waren in de gelukkige omstandigheid dat er met een volledig team plus een wisselspeler gespeeld kon worden. Het weer was wederom fantastisch, dus alle ingrediënten aanwezig voor een sportieve wedstrijd.

REL/Tovaal ging, zoals zo vaak weer los met een vliegende start,binnen 30 seconden de eerste try te pakken. Helaas werd de conversie niet gemaakt. 5-0 dat was toch wel weer even mooi, en zeker weer een bliksemstart! Gaande weg de wedstrijd kon je toch wel merken dat de teams sportief erg aan elkaar gewaagd waren. Bij beide achterlijnen werd hard gestreden om te scoren. Maar zeker ook keihard geknokt om de score tegen te gaan. Veel scrums die over het algemeen door Tilburg werden gewonnen. De rucks gingen hard tegen hard, maar wel fair. Hier en daar een blessure maar doordat beide teams in de omstandigheid waren een wissel in te zetten bleef het 15 tegen 15.

De eindstand 56-15 is dan ook de verdienste van Tovaal/ REL. Mooie wedstrijd geweldig resultaat!

Rugby open dag 20 maart

De onbekende teamsport bekender maken bij jongens en meisjes van 5 tot 18 jaar, dat was het doel van deze open dag. Met een gezamenlijke warming-up en een aantal laagdrempelige rugby oefeningen zijn de jeugdleden van REL en de ca. 15 nieuwe gezichten gaan trainen. Met een touwtrek spel aan het einde en een broodje knakworst voor de deelnemers was het een leuke activiteit.

Heb je deze open dag gemist, zet in je agenda, zondag 15 mei zal er weer een open dag georganiseerd worden.

Laatste uitslagen

Voorburgse RC-Cubs (U14); 10-77

Octo Bulls-Junioren (U16); 51-5

Utrechtse RC-Colts (U18); 19-50

REL heren 1-RFC Gouda; 69-19

Programma

Zaterdag 02 april

Turven (U8), Benjamins (U10) en Mini’s (U12) vrij

Cubs (U14)-RFC Oisterwijk 11:00u Goes

Junioren (U16)- RC The Dukes 12:00u Etten-Leur

Colts (U18)-RFC Gouda 13:00u Dordrecht

Zondag 03 april

Rotterdamse RC-REL heren 1 15:00u R’dam

Meer informatie over Rugby en/ of over REL, ga dan naar onze website: www.rugbyclubettenleur.nl

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Beheerder Truckparking Hazeldonk

Hazeldonk

oproep chauffeurs

Oss

vakantiebezorger Altena Nieuws

Andel, Veen, Nieuwendijk, Wijk en aalburg, Sleeuwijk

Medewerker financiële planning & control

Moerdijk

Opbouwwerker

Gennep Bergen