Afbeelding

Verkeersschool Frijters gecertificeerd opleider transport en logistiek

Bedrijvig Nieuws

OUD GASTEL - In 2009 werd de zogenaamde Code 95 ingevoerd, een term waarmee de transportwereld bekend is, maar ook aardig worstelt. Dit betekent namelijk dat Nederlandse vrachtwagenchauffeurs vóór september 2016 een verplichte nascholing afgerond moeten hebben. Die datum nadert snel en de opleidingsmogelijkheden zijn beperkt. Goed nieuws is dat verkeersschool Frijters sinds kort gecertificeerd opleider transport en logistiek is en bedrijven en werkloze chauffeurs deze nascholing met subsidie kunnen aanbieden.

DOOR ELS ROMMERS

Eigenaar Willem-Jan Frijters begon al op 21-jarige leeftijd als rijinstructeur en in 2006 startte hij zijn eigen verkeersschool in Oud Gastel. “Mijn vader Wim had ook vroeger altijd als rijinstructeur gewerkt, maar was eigenlijk gestopt. Inmiddels werkt hij al weer wat jaartjes mee in ons bedrijf en leidt hij leerlingen op voor onder andere het rijbewijs B en BE en verzorgt hij een deel van de code 95 opleidingen, legt Willem-Jan uit, die in acht jaar tijd met zijn verkeersschool een goede reputatie heeft opgebouwd. “Ons slagingspercentage is landelijk gezien heel hoog” verklaart Willem-Jan dit succes. “We geven kwalitatief goed les en bieden zorgvuldig samengestelde lespakketten, die voordeliger zijn dan losse lessen. Want de ene leerling heeft nu eenmaal meer of minder lessen nodig dan de ander, of het nu gaat om het auto-, motor, of bromfietsrijbewijs. Daarnaast bieden wij trainingen aan voor faal- en verkeersangstigen, mensen met autisme, maar ook voor caravanrijders.”

Code 95 “Wij streven naar een zo breed mogelijk opleidingsaanbod. Vandaar nu ook de mogelijkheid voor werkloze of zelfstandige vrachtwagenchauffeurs en bedrijven met vrachtwagenchauffeurs in dienst, om bij ons de verplichte nascholingscursus Code 95 te volgen, die inhoudt dat er iedere vijf jaar 35 uur nascholing moet plaatsvinden, waarvan 7 uur praktijktraining. Cijfers wijzen uit dat er landelijk gezien nog zo’n 100.000 chauffeurs aan de beurt moeten komen. Wij zijn niet alleen gecertificeerd opleider, maar kunnen deze doelgroep ook nog eens subsidie verschaffen, waardoor de prijzen nog aantrekkelijk worden. Aangezien elk bedrijf of iedere zelfstandige zich op verschillende activiteiten richt, maken wij het mogelijk om het gewenste cursuspakket zelf samen te stellen. Met één aanmelding worden alle cursusonderdelen opgenomen in de uiteindelijke training en gaan we de subsidie regelen. Op onze website staan alle theorie- en praktijktrainingen vermeld.”

Aanhanger “Daarnaast kan men nu bij ons terecht voor één- of tweedaagse opleidingen voor het rijbewijs BE, oftewel een aanhanger. Ter introductie hebben we nu een scherp openingsaanbod. We blijven vernieuwen en ons aanbod uitbreiden, zodat we een zo compleet mogelijke verkeersschool zijn. Het persoonlijke karakter en de kwaliteit die we in huis hebben, zorgen ervoor dat iedereen met vertrouwen het felbegeerde rijbewijs haalt en op een veilige manier aan het verkeer gaat deelnemen.” Meer informatie over de verschillende opleidingen, cursuspakketten en aanbiedingen vindt u op de website.

Verkeersschool Frijters, Koelestraat 8, 4751 CB Oud Gastel, 0165-512883, 06-14243441, info@verkeersschoolfrijters.nl, www.verkeersschoolfrijters.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief