Sponsorfietstocht Lopend Vuurtje in Halderberge

algemeen

HALDERBERGE - Het “Lopend Vuurtje” een samenwerking van bijna 30 katholieke en protestantse kerken in de regio organiseert ook dit jaar weer een sponsorfietstocht.

Traditiegetrouw wordt deze tocht de zaterdag voor Pinksteren verreden, dit jaar dus op 18 mei. De fietstocht gaat langs de verschillende deelnemende kerken in West-Brabant; in Halderberge doen de kerken mee van Oudenbosch en Oud Gastel. Afhankelijk van de afstand die de fietser zal afleggen worden er meer of minder kerken aangedaan. De fietsers kunnen een keuze maken uit de afstanden 35, 45, 60 of 120 km. Om 9.30 uur starten in alle kerken de fietsers voor de 35, 45 en 60 km en de fietsers voor de 120 km kunnen al starten vanaf 8.30 uur.

Doel van de sponsorfietstocht

In de eerste plaats moet de fietstocht gewoon gezellig zijn! In de tweede plaats is het erom te doen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te fietsen voor het goede doel. De fietsers zoeken zelf hun sponsors. Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden, kennissen, buren, collega’s en bedrijven zijn. Zonder sponsors is meedoen overigens ook goed. U bepaalt dan zelf uw bijdrage voor het goede doel.

Het goede doel

Voor de gezamenlijke kerken in Oudenbosch en Oud Gastel is het sponsordoel dit jaar de stichting Niños Saslaya in Nicaragua. Deze stichting steunt en begeleidt gezinnen met kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap. In dit straatarme land is er nauwelijks aandacht voor deze kinderen, zeker niet in de afgelegen gebieden, waar Niños Saslaya werkt. De sponsorgelden zijn bestemd voor een nieuw steunpunt in het noorden van het land bij de stad Siuna en dan vooral voor de inrichting van het centrum en voor materialen voor verzorging, een stukje onderwijs en om te spelen. Graag steunen wij als Halderbergse kerken dit doel met de opbrengst van de sponsorfietstocht.

Deelname

Voor meer informatie of deelname aan deze fietstocht kunt u contact opnemen met Nel de Grunt, tel. 0165-321948, e-mail nel@grunt.nl, maar u bent in alle kerken van harte welkom als u zaterdag 18 mei ineens zin hebt in een fijne, gezellige en afwisselende fietstocht. Voor alle informatie over de fietstocht kunt u verder terecht op de website van de organisatie: www.lopendvuurtjewb.nl.ae.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief