Magreet Jansen naar ‘Met hart en Ziel’

algemeen

OUDENBOSCH - Magreet Jansen behoort tot de twaalf kunstenaars die meedoen aan 'Zonder titel - met hart en ziel' in d'n Hof, Stationsstraat 60 in Etten-Leur. De expositie is opgezet onder meer ter opluistering van het 25-jarig bestaan van het steunfonds voor weduwen in Kenia.

Afgelopen vrijdag werd de expositie geopend door Etten-Leurs burgemeester H. Rijnbach. D'n Hof is de tuin van de oprichtster Rentia Krijnen. Magreet exposeert op uitnodiging haar drie nieuwe beelden. "Ik werk graag met oud hout dat door de natuur al een vorm heeft meegekregen die me inspireert tot verdere afwerking met beitel en vijl. Hout is en blijft mijn eerste liefde. Ik werk ook wel in steen, klei, gips en metaal." Haar werk is abstract te noemen maar met duidelijk verwijzingen naar mens of dier. Haar mede-exposanten in Etten-Leur zijn de beeldhouwers Bart van Genuchten, Wil Luijten, Sjan van der Made en Leny Verschuuren, de keramisten Jopie Krebbex, Nel Lauwerijssen, Anneke van Lieshout, Olga de Munnik en Jeanne Gobbens. In het tuinhuis dat nu als galerie is ingericht zijn tekeningen te zien van Hanneke Messelink en aan de tuinwand hangen schilderijen van Joke Oomen.

De expositie 'Zonder titel - met hart en ziel' is te zien op woensdag 1, zaterdag 4, woensdag 8 donderdag 9 (hemelvaart) en zaterdag 11 mei van 11.00 tot 16.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief