Afbeelding
Foto: nvt

MAERSK OHIO met Rocky in de haven van Norfolk

Door: Sandra Broosus algemeen

HOEVEN - Zaterdagochtend 2 december rond de klok van 9.00 uur arriveerde het containerschip de Maersk OHIO de haven van Norfolk in Amerika.

Daar zal de container van boord gaan en op een vrachtwagentrailer verder door Amerika vervoerd gaan worden. Eindbestemming is Jefferson (Wisconsin), naar Tom en Kathy Gallitz van het Gallitz’s Pulling Team, waar ons onderkomen zal zijn. Op dit moment zijn we druk bezig met een update van ons vervoersmiddel, volgende week zal daar aandacht aan besteed worden in deze mailing.

Deze keer stellen we Loek Rochus - de schrijver van deze berichten - aan u voor. Loek is getrouwd met Gerdien Rochus-Hordijk (in het team bekend als krullemuts). Hij heeft drie zonen: Ricardo, Wim en Kevin. Verder komen er twee Engelse Buldoggen, genaamd Bink en Boy, een paludatium met gifkikkers en gekko's en een vijver met koi karpers in zijn huishouden voor. Loek woont in Rozenburg ZH en is teamlid sinds vorig jaar. Zo is hij in aanraking gekomen met de sport: Wij hebben Barend en gezin jaren geleden ontmoet tijdens een zomervakantie in het Zeeuwse Breskens. Tijdens deze vakantie vroeg hij mij of ik een keertje meekon i.v.m. afwezigheid van enkele teamleden. En van één keer werd het 2, 3 en zo is het verder opgelopen met resultaat dat ik vorig jaar ben aangesloten tot het team. Zijn hoogtepunt in de sport: het Nederlands Kampioenschap van dit jaar, wat voor een ander misschien gewoon is, blijft voor mij bijzonder. Je bent de beste van Nederland in een sport, dat doet bij mij mijn haren omhoog laten staan. Want het is in mijn ogen hetzelfde dat als Sven Kramer Nederlands kampioen wordt, maar dan in de tractorpulling sport. Zijn dieptepunt in de sport: Een prachtig seizoen rijden met vele overwinningen en podiumplaatsen en weten dat je als team er alles aangedaan hebt om op het EK toe te slaan. En dan bij het starten van Rocky erachter komen dat het rijden er door problemen niet inzit, dan ben je er wel even ziek van. Loek draagt samen met mijn vrouw Gerdien zorg voor de merchandising van het team, verder hand en spandiensten voor en bij de wedstrijden als alles klaarzetten, wassen en poetsen. Zijn hobby’s zijn: als eerste tractorpulling, dit heeft het zee- en karpervissen verwezen naar de tweede plek. Dan heeft hij vanaf half november en begin december een hele bijzondere hobby, hij is dan “de grote” kindervriend die uit Spanje Nederland komt bezoeken. Als er geen wedstrijd is geniet hij op de camping in Rockanje met vrouw en de honden en het is helemaal feest als de kinderen en onze kleindochter aansluiten. Verder is hij al zo’n 40 jaar supporter van FC Utrecht met een seizoenkaart, lekker Uteregs praoten in staodion Gallegewaord onder het genot van leuk voetbal, een biertje en broadsjie warme wors. Dit wil hij nog kwijt: Tja laat ik het korthouden, ik wens iedereen een heel goed en gezond 2018 en voor het team “gas erop” en nog meer mooie overwinningen met als resultaat vele kampioenschappen.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief