De zwemmers in actie.
De zwemmers in actie.

Succes voor Gastelse zwemmers

Door: Janny Mathijssen algemeen

OUD GASTEL - Gastelse zwemmers Sem, Roos en Janne presteren goed tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen.

De Nederlandse junioren en jeugd kampioenschappen, welke heeft plaatsgevonden op 14, 15, 16 en 17 december in het 25 meter bad van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven heeft tot goede prestatie geleid van de drie Gastelse deelnemers. Deelname aan een NK is mogelijk als men aan de limiet voor een bepaalde afstand en slag heeft voldaan. Sem Lazeroms op twee nummers, Roos ook op twee nummers en Janne Englebert die op drie nummers een startbewijs hadden verdiend.

Uitslag
Sem Lazeroms startte op de 100 en 200 honderd meter vrije slag in de categorie junioren 2. Op beide nummers zwom hij naar een prima tijd, de 100 vrij legde hij af in precies een minuut en werd daarmee 23e, op de 200 vrij liet hij een prima tijd noteren van 2.11.81 min. wat goed was voor een 26e plaats.
Roos Englebert ( jeugd 1 en 2 ) had zich geplaatst voor de 800 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag. Op de 800 vrij zwom ze met een tijd van 9.55.90 min. naar een 27e plaats en op de 400 wissel zette zij een tijd van 5.37.14 op de klokken, dit resulteerde in een 29e plaats.
Voor Janne Englebert (jeugd 1 en 2) heeft deelname aan een zijden draadje gehangen. Tien weken voor dit NK ging tijdens een partijtje voetbal met de gymles op school zijn knieschijf uit de kom. Dit ongemak kostte hem zeven weken gips en spalk, hierdoor kon hij dus geen enkele zwemtraining afwerken. Op 22 november mocht de spalk af en de specialist gaf aan dat een beetje poedelen in het water goed was voor het verdere herstel. Hij vertrok direct weer naar het zwembad met in zijn achterhoofd de hoop misschien nog wel deel te kunnen nemen aan het NK.
En jawel, op de twee vrije slag nummers, een 200 en 1500 meter vrije slag kon hij van start, maar voor zijn geliefde 200 meter rugslag was de tijd van herstel tekort voor deelname. Met name de keerpunten was het probleem, het afzetten moest steeds met een been wat hem wel wat tijd heeft gekost maar desondanks mochten de prestaties er zijn. Op de 1500 meter vrij werd hij 18e in een tijd van 17.36.30 min. en op de 200 vrij 38e met een tijd van 2.05.72 min.
Deelname aan een NK is maar voor enkele zwemmers weggelegd.
Al met al dus prima prestaties van deze zwemmers waar zij trots op mogen zijn! [l]

        



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief