De burgemeester benadrukte dat het contact met de burger ook in 2019 voorop blijft staan.
De burgemeester benadrukte dat het contact met de burger ook in 2019 voorop blijft staan. (Foto: Gemeente Halderberge )

Burgemeester Vonk-Vedder blikt terug op mooi jaar

  algemeen

HALDERBERGE - Het gemeentehuis in Oudenbosch vormde woensdag het decor voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Halderberge. Wethouders, raadsleden, partners van de gemeente, maar ook inwoners kwamen samen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Burgemeester Jobke Vonk-Vedder hield traditiegetrouw haar toespraak.


Zoals gebruikelijk namen velen de moeite om naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Halderberge te komen. "Net als voorgaande jaren kunnen we in Halderberge terugkijken op een rustige jaarwisseling, waarin zich gelukkig geen grote incidenten hebben voorgedaan", zo begon de burgemeester haar toespraak.

Verkiezingen

Ze maakte van de gelegenheid gebruik om in te gaan op de ontwikkelingen die de gemeente heeft doorgemaakt. "Als we terugkijken naar 2018, stond het eerste half jaar vooral in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. We hebben afscheid genomen van twee wethouders: Jan Paantjens en Frits Harteveld. En we hebben een nieuwe wethouder, Thomas Melisse, mogen verwelkomen. Jan Mollen en Hans Wierikx konden hun wethouderschap voorzetten."

Gevaarlijk

De burgemeester is trots op het feit dat participatie zo'n belangrijke rol speelt in Halderberge. "We hebben samen met u in 2018 in diverse kernen gewerkt aan het opnieuw inrichten van straten en het verbeteren van de verkeersveiligheid. De vernieuwde route door Oudenbosch, de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd en de St. Jansstraat in Hoeven zijn daar voorbeelden van. Ook in 2019 gaan we hier samen met u mee verder", zo zei ze.

Bovendonk en cultuurcluster

Het was natuurlijk onvermijdelijk dat Vonk-Vedder ook het miljoenenplan voor het religieus erfgoed aanstipte. "In juli 2018 tekenden we als gemeente samen met de provincie Noord-Brabant, Woonkwartier en Aannemersbedrijf Van Agtmaal de samenwerkingsovereenkomst. Een belangrijke stap vooruit in het proces, dat gezien de omvang en meerdere partijen veel tijd in beslag neemt. Commissaris van de Koning Wim van de Donk noemde tijdens zijn werkbezoek aan Halderberge het Religieus Erfgoed dan ook een traject in plaats van een project. We hebben natuurlijk niets liever dan dat we met het religieus erfgoed en andere toeristische trekkers op de kaart staan. Zo werken we er bijvoorbeeld ook hard aan om Bovendonk voor de toekomst te behouden", zei ze.

Natuurlijk besteedde Vonk-Vedder ook aandacht aan de financiële situatie van de gemeente. "In oktober vorig jaar hebben we als college een begroting gepresenteerd met een positief resultaat voor zowel 2019 als de jaren daarop. In deze begroting trekken we de komende tijd onder meer extra geld uit voor veiligheid." Het feit dat inwoners de leefbaarheid een 7,3 geven, stemt Vonk-Vedder positief. "Volgens het onderzoek ergert u zich het meest aan te hard rijden, hondenpoep en parkeerproblemen. Hier gaan we mee aan de slag. Onze BOA's kunnen in 2019 meer ingezet worden", zei ze. "In de begroting voor 2019 hebben we ook geld gereserveerd voor het versnellen van de woningbouw in onze gemeente. Hierbij kijken we niet alleen naar wat past bij onze gemeente, maar ook naar wat de behoefte is in al onze kernen", zo vertelde ze.

Gesprekken

De burgemeester benadrukte dat het contact met de burger ook in 2019 voorop blijft staan. "Het komende jaar bezoeken we als college iedere twee maanden in de avond een kern om daar met u als inwoner in gesprek te gaan. Op 22 januari is het eerste spreekuur in Stampersgat." Vonk-Vedder sloot haar toespraak af met een dankwoord aan alle vrijwilligers, mantelzorgers, verenigingsmensen, klankbordgroepleden, Samenstichtingen, inwoners verenigd in raden en commissies. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief