Afbeelding
Foto: Henk Coolen

Muzikale kerstreis door Europa

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

OUDENBOSCH - Met het West-Brabants Gemengd Koor op weg naar Kerst met een muzikale kerstreis door Europa. We zijn we ons al weken aan het voorbereiden op de uitvoering van ons jaarlijkse kerstconcert.

Omdat de kapel van ‘St. Louis’ gesloten is vanwege restauratie werkzaamheden vindt ons Kerstconcert plaats in de Protestantse Kerk, Fenkelstraat 24 te Oudenbosch. Het concert begint op vrijdagavond 22 december om 19.30 uur. De kerk is geopend vanaf 19.15 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden en het secretariaat: 0165-318841 of wbgk@outlook.com

Thema
Bij ons 30 jarig jubileumconcert maakten we al een muzikale reis door Europa. Maar wel met een totaal ander repertoire. Nu worden we door de muziekstukken echt in kerststemming gebracht. En bezoeken we landen als Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Rusland.
Al sedert 1995 wordt het WBGK begeleid door vaste dirigent Christ Vergouwen. Hij dirigeert ook het Oudenbosch Mannenkoor en begeleidt met Kerst ook de kerkkoren van Oudenbosch en Hoeven. Vaste pianiste is Hetty Sponselee. Zij is regelmatig pianobegeleidster van ons koor, die ons weer vol enthousiasme door het Kerstrepertoire heen zal leiden. Binnenkort verschijnt er van haar een nieuwe solo-cd. Na enkele jaren van afwezigheid mogen we dit jaar sopraan en zangpedagoge Gonnie van Heugten weer begroeten. Als concertzangeres verleent ze regelmatig haar medewerking aan oratoria en cantates. Ze heeft ook tal van operarollen op haar naam staan. Als freelance sopraan zingt ze ook bij het koor van de Nationale Opera. Op 22 december zal ze samen met het koor een 5-tal kerstliederen zingen, maar ook enkele solonummers. We zijn zeer verheugd met haar aanwezigheid.
De ruimte in de Kerk is beperkt. Als tip geven we u mee tijdig kaarten vooraf te bestellen. [l]]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief