zwerfafval
zwerfafval

Twee afvalcontroleurs in de strijd tegen afvaldumping

  algemeen

HALDERBERGE - Wie het nodig vindt om grof vuil achter te laten bij bijvoorbeeld een milieuparkje of zijn vuilniszak niet in de container gooit maar er naast zet, heeft grote kans op een fikse boete. De gemeente heeft namelijk twee medewerkers van Saver benoemd tot afvalcontroleur. Zij kunnen boetes uitschrijven ter handhaving en zullen gedumpt afval uitpluizen om de dumper te achterhalen.


De gemeente heeft uiteraard BOA's in dienst. "Maar die hebben een veel uitgebreider takenpakket natuurlijk", zo legt wethouder Thomas Melisse uit. "Het bijplaatsen van bankstellen, het neergooien van vuilniszakken, noem maar op, daar ergeren inwoners zich aan. Met het aanstellen van twee medewerkers van Saver tot afvalcontroleur, willen we daar iets aan doen."

Open scheuren

Volgens Melisse zijn deze afvalcontroleurs erop gebrand om afvaldumpingen en bijplaatsingen zo ver mogelijk terug te dringen. "Je moet het zo zien dat zij echt vuilniszakken open gaan maken of de eigenaar ervan te achterhalen is. Bijvoorbeeld aan de hand van een adressticker. Daarna volgt uiteraard een fikse boete." De wethouder benadrukt dat Halderberge een einde wil maken aan dergelijk asociaal gedrag. "Het kost ons als gemeente veel geld om bijgeplaatst afval en grof vuil alsnog af te voeren. Daarnaast zetten wij natuurlijk ook in op het frequent genoeg legen van de containers op milieuparkjes, maar áls deze dan een keertje vol is, zul je je vuilniszak toch echt weer mee naar huis moeten nemen." De controleurs gaan direct door de hele gemeente Halderberge aan de slag. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief