Jan-Willem Rozenboom pianist.
Jan-Willem Rozenboom pianist. Foto: Yvonne van Egmond

Schubert komt tot leven in prachtig recital Jan Willem Rozenboom

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - In de sfeervolle ambiance van de kapel in Bovendonk gaf Jan Willem Rozenboom een theaterlezing over Schubert waarbij werken uit verschillende stijlperiodes aan bod kwamen. Hij startte met een verhaal uit zijn jeugd waarin hij zijn eerste schreden op het Schubert-pad zette met de impromptus, waarvan hij er twee speelde. Daarna stonden twaalf Deutsche Tänze op het programma, korte stukjes met elk weer een speels of juist romantisch thema. Daarna kwam de lyriek van Schubert mooi tot uiting in de door Franz Liszt bewerkte liederen en tenslotte het meest moeilijke stuk van Schubert voor piano "de Wandererfantasie".

Jan-Willem Rozenboom speelde met een enorme intensiteit en een geweldige virtuositeit en gaf blijk van een intensieve voorbereiding op dit "Schubert- project" zoals hij het zelf noemt.

Naast zijn drukke leven als componist, toetsenist en producer van Guus Meeuwis probeert hij zoveel mogelijk tijd te steken in zijn klassieke passie en de bezoekers waren zeer onder de indruk van zijn gepassioneerde verhaal en spel en hij signeerde vol enthousiasme de door veel bezoekers aangeschafte CD's.

Cultuur Oudenbosch verwelkomt verder in dit seizoen op zondagmiddag 13 oktober de topmusici van de Wiener Kammersymphonie uit Wenen. Daarna staan de Georgisch pianiste Nino Gvetadze en het internationale Erasmus Trio op het programma. Heel bijzonder is de combinatie van altviool en gitaar van Duo Macondo voor het nieuwjaarsconcert in Oudenbosch. Ze bieden het jonge talent van het Young Talent Orchestra weer een mooie podium ervaring. En als klap op de vuurpijl komt uit Praag het Zemlinsky Quartet, een van de bekendste strijkkwartetten ter wereld!

Prachtige muziek
Komt u ook weer genieten van prachtige muziek op bijzondere locaties? Koop nu uw kaarten voor het komende seizoen. De serie klassieke kapelconcerten van Cultuur Oudenbosch wordt dit seizoen ook via de website van De Kring aangeboden aan alle liefhebbers van klassieke muziek. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief