Foto: Els Rommers

Kinderburgemeester Minke reist af naar Waalre voor 75 jaar Bevrijding

  algemeen

HALDERBERGE - Hallo, Ik ben Minke Laros. Dit jaar verkozen tot kinderburgemeester van Halderberge. Ik ga jullie door steeds een stukje in de Halderbergse Bode te schrijven mee nemen in wat een kinderburgemeester zoal doet. Dit keer mocht ik op pad met burgemeester Jobke Vonk-Vedder. Samen met mijn klasgenoot Luke zijn we naar Waalre geweest, voor 75 jaar Bevrijding van ons land.


We werden ontvangen in het gemeentehuis van Waalre met hapjes uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog, hapjes gemaakt van bloembollen. Hoe bijzonder is dat? Net als eten halen uit een legerkeuken. We waren natuurlijk niet voor niks in Waalre, we waren er om mee te denken, hoe we de jeugd, zoals jij en ik, de Tweede Wereldoorlog kunnen blijven herdenken. Omdat we terecht bang zijn dat het vergeten gaat worden. Studenten lieten tijdens de maaltijd hun projecten zien met ideeën, wat we er aan kunnen doen zodat in de toekomst ook de jeugd blijft herdenken. Na deze bijeenkomst, werden we naar de kerk begeleidt, waar een ontzettend mooie toespraak werd gegeven door Guus Meeuwis over zijn opa. Er werd opera gezongen en het Wilhelmus. Wat indrukwekkend, zo stil in de kerk. Na twee minuten stilte, gingen we op weg voor de kranslegging, in een lange stoet naar de herdenkingskapel. De strijders van de Tweede Wereldoorlog voor ons land, mogen niet vergeten worden. Zij hebben hun leven op het spel gezet om ons een vrij leven te geven. Iets wat we zeker niet mogen vergeten. Herdenken is gedenken. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief