Leden van De Meekrap. Niet op de foto Rudi Korst, Jasper vd Vorst, Madelon Theunisse en Job van Schip.
Leden van De Meekrap. Niet op de foto Rudi Korst, Jasper vd Vorst, Madelon Theunisse en Job van Schip. Foto: Chantalle Heijnen

Grandioze Aftrap Carnaval 2020 Meekrapdurp

Sport en vereniging

STAMPERSGAT - Na een aantal jaar op zaterdagavond heeft De Meekrap dit jaar de keuze gemaakt om de aftrap van carnaval, 11-11-viering, op zondagmiddag te houden. Dit om ook de jeugd op Meekrapdurp de gelegenheid te geven om deze aftrap bij te wonen. En dit was een groot succes.

Om 14:00 uur verzamelde de vele carnavalsvierders zich in de zaal bij Unieke Werken alwaar voorzitter Job Akkermans rond half drie de middag opende. Een druk programma met maar liefst 7 deelnemers die een gooi deden naar het carnavalslied van 2020.

Na de loting van de volgorde mocht ieder op zijn beurt het lied ten gehore brengen onder begeleiding van muziek ingespeeld door ’t Kan nog Net. Dit omdat deze helaas niet aanwezig konden zijn. Tussendoor werd de muziek verzorgd door de dj’s Xander en Tim. Na de zeven geweldige optredens was de beurt aan Trio Zandvrees, welke de eerste keer in de nieuwe samenstelling waren. Roy van Dorst heeft namelijk aangegeven er mee te stoppen en zijn plaats is ingenomen door Peter Picavet. Hun nieuwe hit “de druk van de ketel” werd ten gehore gebracht en speciaal voor dit optreden was ook Mout, hoofdrol in de hit, ingevlogen. De hit sloeg goed aan en daarmee hopen de heren het succes van 2019 te kunnen overtreffen.

Rond de klok van half vijf was het de tijd om de gehele club te presenteren. Na de binnenkomst van de “vast” leden was de blik gericht op de grote poppenkast op het podium van waaruit Prins Peer II als eerste de vier nieuwe dansmariekes naar voren haalden. Na weken van spanning mochten Iris, Zaira, Jitske en Niemke zich eindelijk laten zien als dansmarieke. Ook Michelle Brands als nieuw stil lid en Jac van Caam als raadslid kwamen tevoorschijn uit de Poppenkast. Nieuw aspirant stil lid Job van Schip was helaas niet aanwezig maar werd wel vernoemd.

Om het carnavalsseizoen officieel te starten werd bij De Weel traditiegetrouw een krans bij de Meekrapsteker om zijn nek gehangen. De eer was dit jaar aan Michelle Brands en de vier nieuwe dansmariekes. Samen met het publiek werd de mannen van De Meekrap ingezet. Eenmaal terug binnen stond de warme snert klaar en zat iedereen in spanning voor de prijsuitreiking.

De jury, welke gedaan werd door de deelnemers zelf, had het moeilijk maar uiteindelijk waren de prijzen voor de jeugdige Pandakrieltjes (beste lied) en Het Meekrapdurp Promotieteam (beste act). Dit promotieteam bestond uit Ilse en Corina welke al weken publiciteit hadden gezocht op facebook onder de naam Meekrapstekertje Meekrap.

Het was een geweldige middag en de inwoners van Meekrapdurp kunnen trots zijn op deze aftrap van carnaval 2020. #trotsopmeekrapdurp.

De uitslag van de bliksemloterij is terug te vinden op de website www.cvdemeekrap.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief