De kampioenen van Les Fleurs Stampersgat.
De kampioenen van Les Fleurs Stampersgat. Foto: Lesley Akkermans

Succesvolle kampioenschappen voor Les Fleurs

Sport en vereniging

STAMPERSGAT - Zaterdag 9 en zondag 10 november zijn de Brabantse kampioenschappen majorette in Waalwijk gehouden. Les Fleurs uit Stampersgat mocht met de gehele vereniging hun shows presenteren voor de jury.

De aftrap was voor Isa den Ouden die met haar solo al vroeg op de zaterdagochtend mocht beginnen. Met een zeer overtuigende uitslag van 86.20 liet ze de nummer 2 meer dan 5 punten achter haar. Het eerste goud was binnen.

Het C team met Esmee, Romy, Pam, Jolien, Nowi, Sofie, Isa en Zaira had dit jaar in september hun allereerste wedstrijd, maar wel gelijk de plaatsingspunten voor het BK.

In de ranking naar het BK stonden ze nog tweede, maar tijdens de wedstrijd lieten ze zien dat ze veel beter konden en werden de 8 dametjes kampioen in de teams jeugd 1.

Voor Isa en Zaira snel omkleden, want nu moesten ze samen met Jesseny, Iris, Yfke, Jitske, Birgit, Esmee, Iris, Nienke en Malou optreden. Ook de B groep van Les Fleurs stond in de ranking op de tweede plaats. Maar ook deze dames wisten de jury te overtuigen en ze werden niet alleen kampioen, maar ook star of the year. Dit is een prijs die 1x per jaar aan een Brabants(e) solist/ duo/ team of groep wordt uitgereikt.

Het A team met Bibi, Madelon, Amber, Nerena, Eveline, Debbie en Kim zaten met de ranking allemaal heel dicht op elkaar. Een bijna foutloze show kwam toch net 0.2 punten tekort voor het kampioenschap en dus zilver voor de oudste meiden van Les Fleurs.

Op zondag was de dag van de senioren en mocht soliste Madelon optreden. Met maar liefst 3 onderdelen deed ze deze dag mee. De dag begon al vroeg met haar 1 baton. Hier behaalde ze net geen podium, maar wel een mooie 4e plaats. In de middag moest ze optreden in het artistiek programma. In een categorie met maar liefst 17 deelnemers was de concurrentie groot en de verschillen in punten klein. Een mooie 7e plaats was de beloning. En lest best met het artistic twirl werd ook letterlijk lest best. Hier had ze de kampioenstitel wel in handen en mocht ze de gouden medaille in ontvangst nemen.

Een weekend waar de coaches zeer tevreden op terug kijken en vooruit blikken op het Nederlands Kampioenschap op 18 en 19 januari in Almere.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief