Halderbergse burgemeester stopt per direct

  algemeen

HALDERBERGE - De burgemeester van Halderberge legt per direct haar functie neer. Dat laat ze dinsdagavond weten. "Bijna drie jaar ben ik met hart en ziel burgemeester van deze mooie gemeente. Echter heb ik tot mijn verdriet moeten besluiten vanwege mijn gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk het ambt als burgemeester per direct neer te leggen", aldus Vonk-Vedder die in overleg met de Commissaris van de Koning Zijne Majesteit de Koning gevraagd heeft om haar eervol te ontheffen uit haar functie.


"Direct vanaf het begin van mijn burgemeesterschap in Halderberge ben ik door veel inwoners en organisaties hartelijk ontvangen. Dat gevoel heb ik tot op deze dag nog steeds. Hier ontleen ik veel energie aan. Halderberge verdient een burgemeester die zich vol overgave blijft inzetten voor de vijf kernen en de mooie initiatieven die deze mooie landelijke gemeente rijk is. Ik kan dat helaas persoonlijk niet meer waarmaken", aldus de burgemeester.

In een persverklaring lieten de fractievoorzitters van de gemeenteraad weten: "We betreuren het dat onze burgemeester het besluit heeft genomen te stoppen als burgemeester van Halderberge vanwege haar gezondheid in combinatie met de hoge werkdruk die het burgemeesterschap met zich meebrengt. Wij respecteren haar besluit en hebben waardering voor de wijze waarop zij zich drie jaar lang als burgemeester heeft ingezet voor de inwoners, bedrijven en instanties van Halderberge. Wij gaan ons nu beraden over hoe we de functie van burgemeester van Halderberge de komende tijd in willen vullen. Zodra daar meer duidelijkheid over is, zullen we dit via onze gebruikelijke kanalen communiceren."

Ook het college komt met een eerste reactie: "We betreuren het als college dat onze burgemeester het besluit heeft genomen te stoppen als burgemeester van Halderberge vanwege haar gezondheid in combinatie met de hoge werkdruk die het burgemeesterschap met zich meebrengt. Wij respecteren haar besluit en hebben waardering voor de wijze waarop zij zich drie jaar lang als burgemeester heeft ingezet voor de inwoners, bedrijven en instanties van Halderberge."Zolang er nog geen waarnemend burgemeester is, neemt Thomas Melisse, als loco burgemeester de taken van Jobke Vonk-Vedder over.

Vonk-Vedder bedankt alvast alle inwoners, bedrijven, instanties en de regio waarmee ze als burgemeester in de afgelopen jaren warm contact had. "Daarnaast wil ik in het bijzonder ook de medewerkers van de gemeente dankzeggen voor al het werk wat elke dag opnieuw wordt gedaan. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hoop ik aanwezig te zijn om inwoners en organisaties voor de laatste keer persoonlijk te ontmoeten en afscheid te nemen." 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief