Foto: Vera de Geus

Erik en Anja Bakker maken zich sterk voor het Pagnevaartbos

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Erik en Anja Bakker gaan zich inzetten voor het Pagnevaartbos. Volgens hen is het een stukje bos wat de inwoners van de gemeente Halderberge in ere moeten houden met het oog op het welzijn van mens dier en natuur, maar ook gezien de nostalgie.


Erik en Anja zeggen veel mensen te spreken die zich Pagnevaart herinneren als een plek waar bruidjes hun trouwreportage's lieten maken, waar vroeger geschaatst werd en heel vroeger zelfs gezwommen. "Er werd veel plezier beleeft, maar wat we zien is dat het Pagnevaartbos achteruit is gegaan. Zowel qua aandacht als op het gebied van onderhoud van het bos", aldus Erik en Anja. "Het betreurt ons enorm."

Het tweetal heeft inmiddels contact met de gemeente Halderberge om iets aan het achterstallig onderhoud van het bos te doen. Daarnaast willen zij een werkgroep opstarten. "Ons doel is om een enthousiaste werkgroep op te starten, om onderhoud te plegen aan het bos. Bijvoorbeeld wandelpaden netjes maken, het fatsoeneren van omliggende bomen, snoeiwerk en schoonhouden van het bos door zwerfafval in en rond Pagnevaart te verwijderen. "We hopen in de toekomst een stukje nostalgie terug te brengen."

Anja en Erik hopen mensen te vinden die willen helpen om het Pagnevaartbos nieuw leven in te blazen door een keer per maand op zaterdag onderhoud te plegen. "Onszelf als burger van de gemeente Halderberge sterk maken voor het Pagnevaartbos. Dat is wat we willen."

"Ben jij iemand die van de natuur houdt, en ons daarbij wil helpen? Geef je dan op per mail: pagnevaartwerkgroep@gmail.com. Met dank namens de natuur!", luidt de oproep. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief