Tim Helmons met zijn eerste prijs.
Tim Helmons met zijn eerste prijs.

Eerste plaats Tim Helmons bij Open Pepper Cup

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Tim Helmons uit Oud Gastel stond, na veel blessure-pech te hebben gehad in 2019, weer op het podium. In juni liep Tim een gekneusd stottenhoofd op tijdens de Rotterdam Cup in Rotterdam. Er volgde een verplichte rustperiode om zijn strottenhoofd goed te laten genezen.

Eind augustus mocht hij weer beginnen met trainen zodat hij op tijd in vorm zou zijn voor het WK WIKF in Londen eind september. Begin september sloeg het noodlot helaas opnieuw toe. Tijdens de Open West-Brabantse in Roosendaal liep Tim een zware knieblessure op. Geen WK voor Tim en minstens tot het einde van 2019 ook geen andere toernooien en ook niet trainen. Een lange, intensieve revalidatieperiode onder begeleiding van zijn fysiotherapeut en coach volgde. Stapje voor stapje werd zijn knie sterker, waarna voorzichtig werd begonnen met trainen.

Half januari deed Tim mee met het NK Teams, waarbij hij kon aftasten hoe de knie zou reageren. Niet gaan voor de winst, maar alleen uitproberen.

Wedstrijdmat
Na alle frustratie, pijn en verdriet, hard werken aan genezing, zeer goede begeleiding door Dynamico en ondersteuning van de coaches bij Unity99 was op zondag 2 februari het moment gekomen dat Tim weer voor het eerst individueel de mat op mocht in Zwolle.

Voor iedereen, maar vooral voor Tim, een spannend moment. In het begin van de wedstrijd zag je de spanning op zijn gezicht. Na een half jaar weer terug op de wedstrijdmat. Op het moment dat de scheidsrechter Hajime riep (het teken dat de wedstrijd begint) verdween de spanning en ging Tim vol voor de winst. Je zag hem steeds meer genieten. In de finale was alle stress en onzekerheid weg en won hij op overtuigende wijze.
Bij de huldiging kreeg de trotste Tim een prachtige beker.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief