Flinke streep door Halderbergse evenementenkalender vanwege nieuwe maatregelen

HALDERBERGE - Halderberge is een gemeente van activiteiten en evenementen. Vooral in het voorjaar is veel te beleven in een van de vijf dorpen. Maar door een groot deel van de evenementenkalender kan een streep. Gisterenavondavond maakte het kabinet bekend dat alle evenementen en bijeenkomsten tot en met 1 juni verboden zijn. Dus dat geldt onder andere voor de festiviteiten rondom Koningsdag, Bevrijdingsdag én de Fietsvierdaagse.


Veel organisaties waren nog aan het afwachten of zij hun evenement moesten afgelasten. Tot gisterenvanavond waren alle kabinetsmaatregelen 'slechts' geldig tot 6 april. Voor evenementen in mei was dus nog hoop. Maar die hoop is inmiddels vervlogen. Gisterenanavond maakte het kabinet bekend dat geen enkel evenement door mag gaan tot 1 juni. De maximale grens van 100 mensen is daarbij ook niet meer geldig: iedere bijeenkomst of evenement moet worden afgelast. 

Het kabinet kiest onder andere voor de datum van 1 juni om alle organisaties die in mei een evenement gepland hadden van duidelijkheid te voorzien. Zo gaf Grapperhaus aan dat op veel plaatsen in Nederland begin mei Bevrijdingsdag wordt gevierd. Door meteen maatregelen te nemen tot 1 juni, weten deze organisaties waar ze aan toe zijn. Maar daarmee gaat een flinke streep door de evenementenkalender van Halderberge. Denk bijvoorbeeld aan de Ronde van Oud Gastel en de festiviteiten rond Koningsdag. 

Andere evenementen die niet door kunnen gaan zijn onder andere:

* Orchideeënshow in het Arboretum Oudenbosch
* 73e Ronde van Oud Gastel Oud Gastel,Parkstraat
* Kapelconcert: Tjechische Zemlinsky Quartet Hoeven, Conferentiecentrum & Hotel Bovendonk
* Havenfeesten Oudenbosch Oudenbosch, Markt
* Koningsdag 
* Pulling Gastel Oud Gastel, Opperstraat
* Alle BevrijdingsactiviteitenAvondvierdaagse Oud Gastel
* De 49e editie van de Fietsvierdaagse Hoeven
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>