Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Halderbergse weekmarkt ondanks corona nog steeds belangrijke voor inwoners

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Weekmarkten blijken nog steeds een belangrijke rol te spelen voor inwoners van Halderberge. De door het kabinet opgelegde maatregelen worden goed nageleefd en volgens de kraamhouders nemen de bezoekers deze ook uiterst serieus. Zij hopen dan ook gewoon hun werk te kunnen blijven doen. "Taferelen als op de Haagse markt zie je hier niet. Daardoor kunnen mensen nog steeds veilig en snel hun verse producten kopen", vertelt Leander Hoogendoorn die wekelijks op de weekmarkt in Oudenbosch staat.

De weekmarkten mogen vooralsnog open blijven. Dit tot grote vreugde van veel bezoekers én kraamhouders in Halderberge. In met name de grote steden is er echter forse kritiek op toestaan van weekmarkten in tijden van de coronacrisis. Burgemeesters konden deze desgewenst verbieden als zij denken dat de maatregelen overtreden worden en de kans op besmettingsgevaar te groot wordt.

In Halderberge is dat echter niet het geval, zo stelt Hoogendoorn. Hij staat iedere dinsdagmiddag op de Oudenbossche weekmarkt op het plein aan de Julianalaan. "We staan met een visboer, groenteboer en kaasboer. Zoals de overheid al zei, zijn we een belangrijk onderdeel van de voedselketen en mogen daarom doorgaan." Hoogendoorn schuwt taferelen als op sommige weekmarkten te zien zijn.

"Dat is in Halderberge gelukkig niet het geval. Mensen zijn juist nu extra blij met een uitje naar de markt, maar zij houden absoluut afstand. Eerder twee meter dan anderhalf", verzekert hij desgevraagd. "Verkouden mensen hebben we gelukkig niet aan de kraam, die blijven netjes thuis. Wel zie je dat meer bezoekers producten voor bijvoorbeeld een verkouden moeder of buurvrouw meenemen." De kooplieden dragen handschoenen en raken de artikelen niet met blote handen aan, desinfecteren met grote regelmaat en betalen kan alleen met pin. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief