Foto: Politie

Extra snelheidscontroles op N640 en op Pastoor van Breugelstraat

HOEVEN/BOSSCHENHOOFD - Op nadrukkelijk verzoek van de gemeente Halderberge heeft de politie op verschillende plaatsten in Halderberge, waaronder bijvoorbeeld de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd en de N640 tussen Etten-Leur en Oudenbosch snelheidscontroles uitgevoerd. Volgens wethouder Jan Mollen blijft de politie hier voorlopig actief om zo gehoor te geven aan de klachten van omwonenden. "Opvallend is dat er volgens de politie ook bewoners zijn die zélf te hard rijden op deze wegen", zegt hij.

De snelheid op de N640 en de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd is al jaren onderwerp van gesprek. Herinrichting en het aanpassen van de snelheid is een grote wens van omwonenden. Volgens hen wordt er stelselmatig te hard gereden en om die reden heeft de gemeente de politie met klem gevraagd snelheidscontroles uit te voeren. "We hebben ook gevraagd of de politie op verschillende dagen en tijden wil controleren, want bij eerdere controles hoorden we nogal eens kritiek op het gekozen tijdstip", zo legt Mollen uit.

De laatste tijd is er extra gecontroleerd. "Dat gebeurde zichtbaar en onzichtbaar. In Bosschenhoofd waren in het weekend minimale resultaten op een enkele uitschieter na. Doordeweeks tussen bijvoorbeeld 16 en 21 uur werd er wel vaker harder gereden dan toegestaan. Dan heb je het over zo'n 8 procent", zegt Mollen. Op de N640 is op onder andere de Sprangweg en de Sint Bernardusstraat gecontroleerd. Daar wisselde het aantal hardrijders tussen de 0.5 en 10 procent. De wethouder benadrukt dat de politie op deze locaties extra blijft controleren, zowel doordeweeks als in het weekend.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief