Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Tuinbouwbedrijf aan Bovenstraat in Hoeven moet dieseltank verwijderen

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN -  De eigenaar van een tuinbouwbedrijf aan de Bovenstraat in Hoeven moet de bovengrondse dieseltank van zijn perceel verwijderen. Dat zegt de gemeente Halderberge. De eigenaar kan namelijk geen installatiecertificaat laten zien. In november 2019 gaf de gemeente al aan dat er een last onder dwangsom zou volgen als de situatie niet zou veranderen.

De bovengronds dieseltank op het perceel aan de Bovendonksestraat vormt al langer een probleem. Na herhaalde verzoeken wordt er nu een last onder dwangsom opgelegd. "In augustus 2019 is geconstateerd dat de eigenaar van het tuinbouwbedrijf geen installatiecertificaat kan overleggen van de tank. In november 2019 is het voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom bekendgemaakt. Om de overtreding te beëindigen moet de tank door een gecertificeerd bedrijf buiten gebruik worden gesteld", zo zegt de gemeente.

In april 2020 volgde controle, maar de dieseltank was nog niet verwijderd en dus is het bedrijf nog steeds in overtreding. Om die reden wordt er nu een last onder dwangsom opgelegd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief