Afbeelding
Foto: Conny van Caam

Eindelijk weer samen eten...

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - De Huiskamer van Hoeven mocht haar deuren weer openen en dat zorgde voor blijdschap en opluchting onder de vele bezoekers. Er waren slingers, ballonnen en gebak en er werd een klein feestje gevierd. Op veilige afstand van elkaar natuurlijk, waardoor niet iedereen al dagelijks welkom is. Toch zijn de bezoekers blij dat ze een aantal keer per week weer samen kunnen koffie drinken en eten...

Volgens Anja Rommens van Het Punt kwamen de bezoekers met een grote lach op hun gezicht binnen. "We starten met zes bezoekers per keer. Hopelijk kunnen we dit straks uitbreiden. De dagen zijn nu verdeeld onder alle bezoekers van de woonkamer", zo legt ze uit. 

Volgens Anja voelen de bezoekers zich dankzij de duidelijke richtlijnen veilig en is er niemand die uit angst wegblijft . "Vrijwel iedereen weet ook als men klachten heeft dat zij niet naar Het Punt mogen komen en iedereen gaat hier verstandig mee om. Iedereen heeft wel een eigen verhaal in verband met Corona. We luisteren en we praten hierover, maar het is niet het gesprek van de dag. Wij zorgen zeker dat er veel afleiding is na deze lange, soms eenzame tijd. We doen aangepaste activiteiten, er wordt weer gelachen en gezongen", aldus Anja. 

De bezoekers hebben het Punt erg gemist, en dan vooral de gezelligheid samen, het eten en de sociale contacten. "Ook zeiden ze dat ze de medewerkers gemist hebben, gewoon even dat praatje, een luisterde oor. Hopelijk kunnen we straks weer alle bezoekers tegelijk op een veilige manier ontvangen."








Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief