Foto:

Pastoor Maickel Prasing: 'Het voelt onnatuurlijk om de hostie met een pincet langs een spatscherm uit te reiken'

Pastor Maickel Prasing is maar wat blij dat er weer mensen samen mogen komen en de kerkdiensten in onder andere de basiliek in Oudenbosch dus weer vorm kunnen krijgen. Weliswaar in een toch ietwat andere vorm. Er mag niet gezongen worden, de hostie wordt met een pincet uitgereikt door een gat in een spatscherm en mensen moeten zich vooraf aanmelden voor de mis. Toch is Prasing blij weer mensen in 'zijn' kerk te zien.


"Het was heel raar om geen mensen in de kerk te kunnen ontvangen. Het druist tegen alle gevoelens die bij de kerk horen in. Natuurlijk hebben we missen gelivestreamd, mensen van onze parochie gebeld en kaartjes gestuurd naar de ouderen in de verzorgingstehuizen, maar dat alles valt in het niet bij samenzijn in de kerk."

Prasing geeft aan dat, toen er weer dertig mensen samen mochten komen, geoefend is. "We hebben vakken gemaakt, de vloer afgeplakt en spatschermen gemaakt van kledingrekken. Dit alles om ervoor te zorgen dat mensen veilig naar e kerk kunnen. Veel van onze kerkgangers behoren vanwege hun leeftijd en/of gezondheid tot de risicogroep dus willen we absoluut zorg dragen voor hun veiligheid. Naast de oefenmis, hebben we geen missen gehouden. Het voelt onmenselijk om aan te moeten wijzen wie wel naar de kerk kan komen en wie niet. Het zal wennen zijn en ook wel een beetje spannend, maar ik ben er blij dat het weer kan."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>