De drie wethouders van Halderberge.
De drie wethouders van Halderberge. (Foto: Peter Braakmann)

Ondernemerspeiling opvallend positief

HALDERBERGE - Ondernemers zijn tevreden over de gemeente Halderberge. Dat blijkt uit de resultaten van de Ondernemerspeiling Halderberge 2020. De waardering voor de gemeentelijke dienstverlening komt uit op een 6,8. "Een flinke verbetering", aldus wethouder Thomas Melisse. "In dit kader een rapportcijfer waar we trots op mogen zijn, want bij dit soort onderzoeken worden er geen negens en tienen gegeven. Goed om te zien dat ons ingezette beleid om onze dienstverlening te verbeteren zijn vruchten afwerpt."


Op veelal de meeste punten zijn de lokale ondernemers een stuk positiever over de gemeente Halderberge dan tijdens de laatste peiling in 2018. Ondernemers waarderen de uitstraling van de bedrijfsomgeving met een 7,51 gemiddeld. De veiligheid met een 7,52 en 42% van de ondernemers ervaart niet tot nauwelijks last van overlast en criminaliteit. De bereikbaarheid wordt gemiddeld met een 7,19 gewaardeerd en het ondernemersklimaa met een 6,7. "Ik denk dat we een fantastisch resultaat hebben behaald", aldus Melisse. "Het pleziert ons dat ons beleid gewaardeerd wordt en dat de ondernemer er iets aan heeft. Opvallend is ook de tevredenheid over de volle breedte."

Halderberge heeft ingezet op het zichzelf zichtbaar maken bij de ondernemers. "Het blijkt dat duidelijk dat als een ondernemer een direct contactpersoon heeft bij de gemeente, dat de tevredenheid over de dienstverlening bijna een heel punt hoger uitvalt. Daar willen we dan ook op in blijven zetten." Dankert Geene, ondernemer en voorzitter Ondernemersvereniging Halderberge (OKH, is eveneens tevreden met de resultaten en beaamt het succes van de ingezette koers van de gemeente. “Ik ben erg blij met de samenwerking én met het feit dat de gemeente openstond voor input. Zich feitelijk kwetsbaar opstelde waardoor we echt tot een gesprek en oplossingen konden komen."

270 ondernemers hebben de vragenlijst ingevuld en vijftig ondernemers hebben aangegeven mee te willen denken aan de toekomstige economische visienota van Halderberge. "Daarvan zijn er ongeveer twintig mensen die we niet persoonlijk kennen. We zijn dan ook bij dat zij hun bijdrage willen leveren om het ondernemersklimaat en de samenwerking met de gemeente nog verder te verbeteren", zo besluit de wethouder. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>