Foto: Mark van den Bergh

Mark van den Bergh: 'Voor het sportjaar 2020 echt begonnen was, was het al klaar en werd alles afgelast'

De 41-jarige Gastelse automonteur Mark van den Bergh doet sinds 2013 aan triatlon en heeft in het verleden zowel ‘de hele’ van Almere als van Roth in Duitsland volbracht. “Na een winter lekker doortrainen, was ik op weg naar de marathon van Utrecht. Ik liep mee met de marathon trainingslopen in Breda en met een groepje Gastelaren liepen we mooie routes door de omgeving. Echter voor het sportjaar 2020 echt begonnen was, was het al klaar en werd alles afgelast.”


Zo zag Mark onder meer de lopen van het West Brabant Loop Circuit, de Run Bike Run van Hoogerheide, vijf 1/4 triatlons en een buitenlandse trip met zijn TOGA-team naar de Belman in Robertville in België in rook opgaan. “En de mooiste wedstrijd natuurlijk, onze Gastelse triatlon. Dan zie je wat je normaal gezien in een jaar doet en nu vooral mist. Samen trainen ging ook niet meer. Persoonlijk merkte ik zonder wedstrijden in het vooruitzicht, de eerste weken toch een beetje motivatieproblemen.”

Op zijn begin dit jaar aangeschafte nieuwe fiets reed Mark wel de nodige solo-ritten. “Daardoor ben ik juist ook weer op ontdekking gegaan. Dat ene weggetje wat ik nog nooit gereden heb is dan ook erg leuk.”

“Bij gebrek aan wedstrijden verzinnen we zelf wat, zoals fietsen in Zuid-Limburg, maar dan wel op de fiets erheen.” Volgens Mark heeft 2020 één voordeel. “Het schilderwerk en de tuintjes bij de gemiddelde triatleet waren rond deze tijd nog nooit zo netjes.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>