Kinderen aan het werk tijdens een van de eerdere kindermiddagen. FOTO FRANK VAN ANDEL
Kinderen aan het werk tijdens een van de eerdere kindermiddagen. FOTO FRANK VAN ANDEL Foto: Frank van Andel

Herfst-kindermiddag Arboretum helemaal corona-proof

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De zomer-kindermiddag moesten we dit jaar laten schieten, maar de herfst-kindermiddag van het Arboretum in Oudenbosch kan doorgaan!

We hebben een volledig corona-proof programma gemaakt in de tuin op woensdag 21 oktober van 13.30-16.00 uur. We gaan poffertjes bakken op een omgekeerd drinkblikje, vulkanen maken in het zand (die het écht doen!), herfststukjes maken met spullen die je in de tuin vindt, en nog meer...

Dit jaar hebben we iets andere spelregels dan anders:

(Groot)ouders brengen de kinderen tussen 13.00 en 13.30 uur en halen ze tussen 16.00 -16.30 uur weer op. Zij gaan dus niet mee de tuin in.

Daarom is de middag alleen voor kinderen van groep 3 t/m 8 (enthousiaste brugklassers zijn ook welkom!).

De kinderen gaan in 5 vaste groepjes met een volwassen begeleider (= vrijwilliger Arboretum) de tuin in.

Er zijn 5 opdrachten, elke opdracht wordt begeleid door twee vrijwilligers en duurt zo’n half uur, daarna wisselen de groepjes door.

We hebben plek voor 5 groepjes van 10-12 kinderen, dus 60 in totaal.

Aanmelden

Kinderen moeten zich aanmelden, en wel voor zondag 11 oktober via info@arboretumoudenbosch.nl. Aanmelding met vermelding van naam van het kind; de groep waarin hij/zij zit op school; bij wie je kind(eren) in het groepje willen (broertjes, zusjes, vriendjes); emailadres; telefoonummer ouder.

Aanmeldingen nemen we in volgorde van binnenkomst aan. Na 11 oktober krijg je bericht of je kind kan meedoen en nog wat meer informatie over de middag. De kosten van deze middag, graag bij het brengen van je kind met pinpas of gepast contant betalen.

Anders dan anders

Kortom, het is anders dan anders en toch een échte kindermiddag met stoere en leuke opdrachten in de tuin en natuurlijk wat lekkers tussendoor. Heel graag tot dan, maar nu eerst aanmelden!

Concert De Velletrekkers

Zondag 27 september verzorgen De Velletrekkers een Corona-proof concert bij de grot.

Dweilensemble De Velletrekkers verzorgen zondag 27 september rond 14.00 uur een concert in het Arboretum Oudenbosch. In verband de coronacrisis is het concert voor het publiek anders dan anders. De stoelen staan volgens RIVM maatregelen op 1,5 meter afstand van elkaar. Het publiek dat moet staan wordt dringend gevraagd die zelfde afstand aan te houden. In het arboretum is daar plaats genoeg voor. Het orkest speelt niet alleen muziek tijdens de carnaval, maar het gezelschap heeft ook een uitgebreider repertoire.

Expositie Hermien de Bruijn

Hermien de Bruijn exposeert in haar oeuvre in het Arboretum Oudenbosch.

In de maanden september en oktober exposeert Hermien de Bruijn haar oeuvre in de expositieruimte van de tuin in Oudenbosch. Voor de expositie in het Arboretum Oudenbosch vond zij dit minder toepasselijk. Voor deze expositie heeft zij als alternatief acryl schilderijen en tekeningen gemaakt, die geïnspireerd zijn op de natuur, waarbij het ontdekken van nieuwe technieken en het spelen met verf, haar meer ruimte gaf.

Informatie

Raadpleeg voor openingstijden, tarieven en evenementen onze website. In het Arboretum Oudenbosch gelden de RIVM richtlijnen voor de veiligheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief