Jaimy Oomen van Jora Oudenbosch: ‘De afwisseling maakt het werk zo aantrekkelijk’
Foto: Johan Wagenmakers

Jaimy Oomen van Jora Oudenbosch: ‘De afwisseling maakt het werk zo aantrekkelijk’

OUDENBOSCH - Al bijna tien jaar lang werkt Jaimy bij het familiebedrijf Jora Oudenbosch, waarvan haar vader de eigenaar is. Het bedrijf kent maar liefst vijf verschillende activiteiten: een tankstation met shop, een Bufkes broodjeszaak, een zonnestudio, een garage met verkoop van auto’s en materialen en een wasstraat inclusief wasboxen. “Mijn broer Robin houdt zich bezig met de garage en de wasstraat, ik geef leiding aan de overige drie onderdelen van ons bedrijf en mijn vader Hans houdt een oogje in het zeil,” zegt Jaimy op enthousiaste toon. “Destijds heb ik mezelf naar voren geschoven omdat er iemand wegging. Ik ben in de weekenden gestart omdat ik nog op school zat. Het beviel goed, want ik ben er nog steeds,” lacht ze.


Een belangrijk onderdeel van haar werk is het leiden en begeleiden van de in totaal negen parttime medewerkers. “Ik zorg ervoor dat het personeel weet wat ze moeten doen, zet alles klaar en regel bijvoorbeeld ook de inkopen voor zowel de zonnestudio, broodjeszaak als het tankstation. Verder controleer ik of de regels op het gebied van hygiëne en veiligheid worden nageleefd en doe de boekhouding van de dagelijkse zaken. De afwisseling en de diverse werkzaamheden maken het werk voor mij zo aantrekkelijk. Doordat we dus drie bedrijfsactiviteiten kennen, vergt dat telkens ook een andere klantenbenadering. Klanten voor de zonnestudio komen voor ontspanning, rust en een bruin kleurtje. In de broodjeszaak hebben ze al wat meer haast en klanten in het tankstation hebben vaak de minste tijd. Dus daar spelen we dan op in,” vertelt ze verder.

Ondernemend

Naast de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken en het aansturen van het personeel helpt Jaimy waar en wanneer het kan ook fysiek mee. “Zo blijf ik de werkprocessen volgen, kan ik als leidinggevende beter inschatten waar het personeel eventueel voor komt te staan en krijg ik een beter inzicht wat men doet en kan,” verklaart ze. Jaimy heeft zelf ook een parttime dienstverband. Op dagen dat ze niet werkt, neemt haar vader dan de zaken waar. “Dat ik niet fulltime werk heeft te maken met mijn kinderen, zodat ik ook tijd aan hen kan besteden. Officieel werk ik 28 uur, maar in de praktijk is dat vaak meer. Op mijn vrije dagen wil ik nog weleens binnenlopen om te kijken of alles goed gaat en of er zaken zijn waar ze tegenaan lopen. Dat zit gewoon in mijn bloed, omdat dat ondernemende altijd al in onze familie heeft gezeten.”

Bezorgdienst

Voordeel is dat de drie onderdelen waar Jaimy de scepter zwaait fysiek met elkaar verbonden zijn. “Op deze manier kunnen we kruisbestuiving mooi doorvoeren. Zo zijn er klanten in de zonnestudio die vooraf een broodje bestellen en nadien een pakje sigaretten meenemen bijvoorbeeld.” Omdat de broodjeszaak naast afhalen ook een bezorgdienst kent springt Jaimy ook nogal eens in de auto om de bestellingen bij de klanten thuis of op het werk te bezorgen. Het plaatsen van berichten op social media is tevens iets wat Jaimy op zich heeft genomen. “Dat hou ik ook bij ja. Daar ben ik dagelijks wel mee bezig. Het vergt aandacht om er gerichte en duidelijke zaken op te zetten. Voordeel is wel dat ik dit ook vrij gemakkelijk vanuit thuis kan doen.”

Visie

Het leukste in haar werk vind Jaimy de afwisseling en het aansturen en overleggen met haar collega’s. “Mijn dagen zijn verschillend. Vooraf weet ik vaak niet wat er op mijn pad komt. Dan heb je in de planning staan dat je een paar uur bij Bufkes meehelpt en moet er bijvoorbeeld plots een lamp in de zonnestudio worden vervangen, gaat er een apparaat kapot of ben je bezig met problemen op te lossen.” Jaimy ziet zich in de toekomst wel bij Jora Oudenbosch blijven. “Het werk is té leuk en té afwisselend. De laatste jaren ben ik naar voren gestapt om meer aanwezig te zijn om de visie van mijn vader en van mezelf uit te dragen aan en over te brengen naar ons personeel.”

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>