Vaccineren van start in Halderberge
Foto: Shutterstock

Vaccineren van start in Halderberge

Nederland is begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. Al op 6 januari werden in het Bravis ziekenhuis de eerste prikken gezet. De verwachting is dat het vaccineren ongeveer een half jaar in beslag zal nemen. “Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt”, laat de GGD West-Brabant weten.


De GGD is de instantie die een groot deel van de vaccinaties op zich neemt. Zo zal de GGD onder andere de grote groep van mensen van 18 tot 60 jaar die geen medische indicatie hebben vaccineren. Andere groepen, zoals de mensen die wel een medische indicatie hebben, wordt gevaccineerd door de huisarts. Bij ziekenhuispersoneel regelt hun werkgever de vaccinatie. Bij sommige groepen zijn er meerdere mogelijkheden voor wie het vaccin toedient. Zo komen vanaf maart de thuiswonende ouderen tussen de 60 en 75 jaar aan de beurt. Ouderen die zelf goed naar een locatie kunnen komen, kunnen tegen die tijd terecht bij een van de vaccinatielocaties van de GGD. Ouderen die minder mobiel zijn of ouder dan 75 jaar zijn, krijgen de prik via de huisarts. 

Wie aan de beurt is om gevaccineerd te worden, zal via de post een uitnodiging krijgen om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch via het nummer dat in de brief staat. Bij de laatste groep, de mensen van 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie, zal dat rond de zomer zijn. “Dit hangt af van wanneer er meer vaccins komen”, legt de GGD uit. “Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.” 

Een afspraak maken voordat je de brief hebt ontvangen, is niet mogelijk. Wie door de GGD gevaccineerd wordt, kan bij de vaccinatielocaties van de GGD terecht. Nu is dat in West-Brabant alleen nog bij Amphia Langendijk. Maar komende maanden breidt de GGD uit naar meerdere locaties in de regio. Je bent niet verplicht om je te laten vaccineren. Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn geen kosten aan verbonden. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Bezorger altena Nieuws

Hank, Nieuwendijk, Werkendam

Postbezorger

Puttershoek

Medewerker

Zevenbergen

Bakker

Breda

Enthousiaste medewerker (m/v)

Roosendaal