Kapsalon Mirella van Dijk: ‘Mijn agenda is voor na de lockdown al voor vier weken vol gepland’
Foto:

Kapsalon Mirella van Dijk: ‘Mijn agenda is voor na de lockdown al voor vier weken vol gepland’

“Omdat ik zelfstandige ben, geen personeel heb én mijn man een baan en dus een inkomen heeft, heb ik nog géén financiële steun ontvangen,” zegt Mirella van Dijk (47), eigenaar van dames- en herenkapsalon Hoofdzaak 13 in Stampersgat.


Zoals zoveel andere zaken moest haar kapsalon op 15 december voor de tweede maal op slot. “De voorgaande avond heb ik gewoon doorgewerkt en om drie minuten voor twaalf ging de laatste klant naar buiten,” vertelt ze. “Juist met de kerst, de drukste tijd van het jaar moesten we sluiten. De gezelligheid van de mensen heb ik wel gemist. Omdat ik geen personeel heb, viel ik buiten allerlei financiële steun. Hoewel mijn vaste lasten gewoon doorgaan, heb ik al die weken geen inkomen meer gehad en had ik ook nergens recht op. Omdat mijn man inkomen heeft, is het nog te doen. Het kabinet is nu weer bezig met extra financiële steunmaatregelen. Even afwachten of ik nu wel ergens een beroep op kan doen. Op het moment dat ik nu wel steun ontvang, moet ik het misschien als ik open ben weer teruggeven,” vreest ze. In het voorjaar tijdens de eerste sluiting heeft Mirella de kapsalon opgeknapt en nu is ze bezig met wat verfklusjes aan haar huis. “Hopelijk kunnen we 10 februari weer aan de slag, maar eerlijk gezegd verwacht ik dat niet. Bij de vorige sluiting mochten we uiteindelijk enkele weken eerder open. Mijn agenda is in elk geval voor na de lockdown voor vier weken vol gepland, waarbij al mijn klanten op volgorde aan de beurt komen.” 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief