Arjan Luijten van CV De Meekrap: ‘We zijn ze dit jaar ‘d’n draod kwijt’
Foto:

Arjan Luijten van CV De Meekrap: ‘We zijn ze dit jaar ‘d’n draod kwijt’

De 52-jarige Arjan Luijten uit Stampersgat is al twaalf jaar lid van carnavalsvereniging de Meekrap, waarvan vier als penningmeester. “Vorig jaar heb ik voor elf jaar lidmaatschap de speciale herinneringsmedaille gehad.” In Meekrapdurp zijn ze dit jaar ‘d’n draod kwijt’. De meeste carnavalsactiviteiten kunnen ook hier dit jaar geen doorgang vinden.


“Het is anders dan anders ja, vanaf eind oktober hebben we als vereniging elke maandag een zoom-meeting gehad, maar het is moeilijk om op afstand alles te bespreken.” Toch zijn er nog een aantal, vooral digitale plannen, gerealiseerd. “We gaan 24 uur per dag digitaal radio maken, waarbij we tussen negen uur ’s ochtends en twaalf uur ’s nachts ook echt achter de knoppen zitten. Net als onze online-kwis op zondagmiddag, waar we nu al meer dan honderd deelnemers voor hebben, is dat allemaal te volgen via onze website cvdemeekrap.nl. Afgelopen weekend konden voor de kwis de eerste punten al verdiend worden door deel te nemen aan de auto-rally, waarbij opdrachten door geheel Halderberge moesten worden gedaan.” Hoewel er geen heks op de Weel staat, zal deze toch op verschillende dagen verschijnen. “Voor het bouwen van de heks zijn we nog een aantal keer, coronaproof, in het bouwkot bij elkaar geweest en dan is de sfeer weer snel terug. Op dinsdagavond maken we met Rubia een rondrit op de platte kar, zodat de kinderen vanuit thuis toch kunnen kijken. De kinderbals zoals we ze bedacht hebben kunnen niet doorgaan, maar op maandagmiddag is er wel een uurtje entertainment door een feest-dj via onze live-stream. We hadden ook financieel een moeilijk jaar verwacht. Daar had ik best een hard hoofd in. Dat is mede dankzij onze trouwe sponsors, die ons niet hebben laten vallen, erg meegevallen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief