Afbeelding

Halderberge heeft haar eigen LEGO Masters

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

HALDERBERGE - Ruim 1,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe de oud-Bergenaar Roy Franssen en zijn partner Thomas Goelen de finale wonnen van het tweede seizoen van LEGO Masters. Het koppel wint een reis naar LEGO World in Denemarken, 25.000 euro en natuurlijk de gigantische LEGO-beker. De populariteit van het televisieprogramma was ook dit seizoen weer enorm, iedere week zagen ruim 1,5 miljoen kijkers hoe de mooiste creaties werden gebouwd met het Deense steentje. Ook in Halderberge wordt er fanatiek met LEGO gebouwd. Wij spraken een paar jonge LEGO-fanaten én een verkooppunt uit de gemeente.

De grote hobby van de negenjarige Kate Nieuwlaat uit Oudenbosch is Lego Friends. Samen met haar vader is ze elke zaterdagavond dan ook een trouwe kijkster van Legomasters. In het weekend bouwt ze vaak samen met haar vader steeds grotere en creatieve bouwwerken. Wel vind ze het erg jammer dat vanwege ruimtegebrek sommige bouwsels ook weleens afgebroken moeten worden.

“Door mijn papa ben ik begonnen. Hij heeft het me geleerd. Ik ben begonnen met duplo, daar heb ik er ook nog een heleboel van. Mijn kleine zusje van drie speelt daar nu mee. Zij vindt mijn Lego ook leuk, maar daar mag ze nog niet aankomen. Ik heb zeker honderd Lego-sets, die ik samen met papa de afgelopen jaren verzameld heb en voor mijn verjaardag, met Sinterklaas en kerst gekregen heb. Papa denkt dat ik wel meer dan 32.000 blokjes heb! Het fijne aan Lego vind ik dat het nooit verveelt, het is leuk om mee te spelen en je kunt alles maken wat je maar wilt,” laat ze enthousiast weten.

Haar kamer staat vol met allerlei creaties, waarvan ze het Disney-kasteel zelf het allermooist vindt. “Telkens als ik iets nieuws heb, dan moet ik iets anders afbreken anders is er geen plaats voor. Ik wil mijn Disney-kasteel niet afbreken, maar als het echt moet dat doet me dat best zeer ja.” Aan stoppen denkt ze voorlopig niet. “Het is verslavend en super leuk. Met Lego kun je alles, je bent nooit te oud en je bent ook nog eens super creatief,” meent ze.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief