Afbeelding
Foto: Woonkwartier

Nieuwbouw Rebus in Stampersgat krijgt vorm

Door: Vera de Geus Algemeen

STAMPERSGAT - Aan de Brugstraat in Stampersgat wordt hard gewerkt. De vorm van het gebouw Rebus begint zichtbaar te worden.

 ‘’De start van de bouw is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Een enorme plens water maakte werken bijna onmogelijk en ook een oude gierkelder, die nog onder de grond bleek te zitten, zorgde voorextra werk en helaas ook overlast. Dat maakt ons extra blij dat we vandaag toch dit officiële moment met elkaar mogen vieren”, zegt Ruud van den Boom directeur-bestuurder van Woonkwartier.

Wethouder Hans Wierikx legde samen met William Vermunt van de Samenstichting Stampersgat een vloerplaat, om de begane grondvloer symbolisch af te maken. Om het geheel extra feestelijk te maken krijgen omwonenden bonbons thuisbezorgd. 

Lange historie

In 2007 kocht de rechtsvoorganger van Woonkwartier, woningstichting Bernardus Wonen de voormalige Bus locatie. Sindsdien is er gewerkt aan een passend plan. Dit voorjaar startte Aannemersbedrijf van Agtmaal BV met de bouw. Stampersgat krijgt er een mooi complex bij. 

Appartementen
Het gebouw bestaat uit negen appartementen. De toekomstige huurders krijgen verschillende opties voorde keuken en de badkamer aangeboden. Daarom biedt Woonkwartier de woningen volgende maand al aan via Klik voor Wonen. Dan kan de aannemer de juiste materialen op tijd bestellen. Inwoners uit Stampersgat, die voldoen aan de voorwaarden voor doorstroming krijgen voorrang op dit aanbod.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief