Foto: Johan Wagenmakers

Juf Michelle: ‘De eerste vakantieweek werk ik nog lekker in het klaslokaal’

De schoolvakanties zijn weer begonnen. Na een memorabel jaar even een aantal weken geen les, geen huiswerk en tijd om te genieten. De laatste weken stond bij veel scholen in het teken van afscheid. Bij basisschool TaLente in Oud Gastel zwaaiden ze de leerlingen van groep 8 massaal uit.


Na drie jaar les te hebben gegeven aan groep 3 had Michelle Luyckx (27) afgelopen schooljaar groep 5 onder haar hoede. “Afgelopen schooljaar was een jaar om niet snel te vergeten,” zegt ze. “Doordat we het onderwijs op een andere wijze vormgaven heb ik als leerkracht wel veel geleerd.”

Ondanks alle perikelen kijkt Michelle zeker terug op een leuk jaar. “Groep 5 was wel even wennen, omdat het tempo vrij hoog ligt. Leuk was het dat ik kinderen terugzag die ik in groep 3 al heb gehad, dus waar je al een band mee hebt. Na het digitaal lesgeven was ik wel blij dat het weer normaal was en ze allemaal op school waren, dan heb je ze toch beter in beeld.” De laatste schoolweek stond vooral in het teken van opruimen en verhuizen. “In de ochtend nog wel gewoon les en wat taken, maar daarna vooral poetsen en de klas verhuizen naar een ander lokaal. Mooi om te zien dat ze behulpzaam zijn en graag helpen. Echte vakantieplannen heeft Michelle niet. “De eerste week ga ik wat aanrommelen in het klaslokaal. Verder ga ik wel wat daagjes weg, met de motor rijden, naar het strand, naar het terras en uit eten.” Na de vakantie gaat Michelle groep 8 doen. “Een leerkracht is weggegaan, groep 8 kwam vrij en dat is mijn ding. Wel zal ik een tandje bij moeten zetten en in de werkwijze moeten duiken. Ook ken ik de kinderen nog niet, maar ik ga het allemaal meemaken: de musical en het kamp. Na de eind-cito blikken we vooruit naar het voortgezet onderwijs. Ik heb ik veel zin in.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief