Afbeelding

Yoran de Bont heeft titelrol in Rocky Horror Show

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Yoran de Bont, de Hoevense musicalster, schittert wederom in een nieuwe musicalproductie. Na de lockdown, staat hij nu avond aan avond op het podium van de Nederlandse theaters. Hij bemachtigde de titelrol van de ‘Rocky Horror Show’, een excentrieke show waarin hij nog meer geniet dan eerst: “Soms moet je iets missen om het nog meer te gaan waarderen.”

De lockdown was een flinke domper, ook voor Yoran de Bont. Waar hij normaliter geniet van optreden voor honderden mensen eindigde ook hij op de bank. Geblesseerd en herstellend. “Mijn laatste musical was Hello Dolly. Hello Dolly had de grootste reizende productie in 20 jaar moeten worden, met bizar grote decors, waanzinnige kostuums en vooral een droomcast. We hadden onze grootse galapremière op 8 maart 2020, en op 10 maart gingen de theaters op slot. De première bleek ook de dernière te zijn”, zo blikt hij terug. Tijdens de eerste en meteen laatste vorstelling scheurde hij zijn enkelband. Puur op karakter maakte hij de show af, maar moest daarna rust nemen. “Uiteindelijk ben ik in de laatste anderhalf jaar als tandartsassistent begonnen bij een kinderpraktijk, en ben ik (meer) nachtdiensten gaan werken bij een goede vriendin met een lichamelijke beperking. Want stilzitten is geen optie, ik ben toch meer een werkpaard dan een showpony.”

Yoran werd door producent Hans Cornelissen gevraagd auditie te doen voor rol van Rocky en kreeg de rol. Dat hij weer op het podium kan schitteren, is voor hem bijzonder waardevol. “Theater maken is mijn uitlaatklep, mijn manier om mijn emoties te verwerken en me te uiten. Om dat zo lang niet te kunnen is verschrikkelijk, maar nu nog fijner. Soms moet je iets missen om het nog meer te gaan waarderen. Al moet ik zeggen dat ik ook onwijs heb genoten van het werk als tandartsassistent. Werken van acht tot vijf uur en ‘s avonds vrij zijn. Dat heb ik al tien jaar niet meer gehad en dat was ook heel fijn. Maar er gaat niets boven theater.” 

Yoran is erg enthousiast over de nieuwe productie. “Het is een onwijs grappige en bevrijdende avond waarin alles mag. Je mag weer ouderwets lachen en genieten van een hysterische avond uit, met waanzinnige rockmuziek, grote shownummers en hilarische scènes. De voorstelling is voor wie wil interactief. Mensen mogen meedansen, er staat een lijst van do’s and dont’s. En je merkt dat het publiek geniet van het meedoen, confettikanonnen laten afgaan, speelkaarten door de zaal gooien, feesthoedjes opzetten en ga zo maar door. De meeste theaterzalen zijn na afloop bezaaid met kranten, confetti en speelkaarten en dat is heerlijk bevrijdend.” 


De Rocky Horror Show is 25-11 in de Kring in Roosendaal te zien en op 2-12 in de Nobelaer in Etten-Leur.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief