Scouting Hoeven hadden na lange tijd weer een activiteit.
Scouting Hoeven hadden na lange tijd weer een activiteit. Foto: Thomas van Tetering

Geslaagde eerste groepsactiviteit bij Scouting Hoeven

Door: Janny Mathijssen Algemeen

HOEVEN – Eindelijk was het zover: de eerste groepsactiviteit van Scouting Hoeven in bijna 2 jaar. Dit jaar mocht de jaarlijkse overvliegactiviteit gelukkig wel met alle leden tegelijkertijd plaatsvinden. Bij de Scouting betekent overvliegen dat de kinderen die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, naar de volgende leeftijdsgroep gaan. En dit gebeurt bij Scouting Hoeven altijd met een feestje.

Op zaterdagochtend verzamelden de Bevers (jongens en meiden in de leeftijd van 5 – 7 jaar), de Welpen (jongen en meiden van 7 – 11 jaar), de Scouts (jongens en meiden van 11-15 jaar), de Explorers (jongens en meiden van 15-18), de Pivo’s (vanaf 18 jaar), de Stam (21+) en alle leiding en bestuur op het Honk van Scouting Maria Goretti Hoeven in de Opperstraat voor een dag vullende activiteit.

Expeditie Robinson
Na de gezamenlijke opening kon de activiteit in het thema Expeditie Robinson van start gaan. Eerst werd er levend bingo gespeeld met gemengde groepen op het honk. De groepen mochten hun eigen bingo kaarten maken. Het nummertje op de ballen stond voor een voorwerp die ze moesten zoeken om zo hun bingokaart vol te krijgen. Hiermee kon de groep een voordeel winnen voor hun expeditie.

Na de broodjes knakworsten als lunch, gingen onze scouts op expeditie door het dorp op zoek naar gekleurde vossen. Bij de vossen werden spelletjes gedaan. En natuurlijk deed iedereen zijn uiterste best om de opdrachten bij de proeven op gebied van kracht (touwtrekken), geheugen (memorie) snelheid (kaart estafette), behendigheid (Kubb spel), eten (proef kim) en verbeelding (hints om een hoekje) zo goed mogelijk uit te voeren. Daarmee konden onderdelen verdiend worden om een vuurtje te maken. Met een aluminium bakje, hout, firesteel, vaseline en watjes werd geprobeerd om vuur te maken. Dit vuur was uiteindelijk nodig om een sisaltouwtje door te branden waarmee de stormbaan geopend werd voor de overvliegers.

Overvliegers
De overvliegers namen afscheid van hun eigen groep. Via de stormbaan, met vakkundige onderdelen in elkaar gepionierd door de explorers, kwamen ze aan bij de volgende speltak waarin ze welkom werden geheten. Natuurlijk werden ze aangemoedigd door ouders, leden, leiding en bestuur.

Hierna werden Amy Brands en Alexander Jansen nog in het zonnetje gezet door Jonneke de Rijck, de voorzitster van onze vereniging. Amy was namelijk al even gestopt als beverleiding na 5 jaar. Echter konden we hierbij nog niet eerder stilstaan vanwege alle corona maatregelen. Zij is ondertussen al wel leiding bij de welpen meiden dus we Hoeven Amy zeker niet te missen. Alexander stopt na het overvliegen als leiding bij de explorers, na 6 jaar twee speltakken te hebben gedraaid. Hij blijft wel leiding bij de welpen jongens. Bedankt voor jullie inzet!

Logo
Ook het bestuur had nog een mededeling voor iedereen. Het Scouting Hoeven logo is namelijk na heel wat jaren gerestyled. Deze is ontworpen door ons bestuurslid Thomas van Tetering en tijdens de afsluiting van de dag is deze onthuld voor alle leden en ouders.

Het was echt een super leuke dag. Heel fijn dat we dit weer samen konden doen, want “samen” is toch het allerleukste. Doordat er weer kinderen overgevlogen zijn naar een nieuwe groep is er weer plaats voor nieuwe kinderen. Kijk op de website www.scoutinghoeven.nl voor meer info.

Scouting Hoeven wenst alle overvliegers veel plezier toe in de nieuwe speltak![n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief