Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Gemeente neemt extra straten op in strooiroute

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - De  gemeente Halderberge heeft het Gladheidsbestrijdingsplan onder de loep genomen en besloten een aantal straten toe te voegen aan de reguliere route. Het gaat om de Scheldelaan en Tuin van Gerlagh in Hoeven. Bij extreme weersomstandigheden worden voortaan ook de Palingstraat, Papenstraat en Vierde Molenweg gestrooid. Verder komen er extra zoutbakken in de kernen te staan zodat mensen zelf zout kunnen strooien. Ook krijgt de ZLTO 1500 euro als stimuleringsbijdrage zodat agrariërs als het nodig is in het buitengebied met eigen materieel aan de slag kunnen.

Wethouder Jan Mollen geeft aan dat, na jaren van weinig overlast, de gemeente vorige winter haar handen vol had om de wegen begaanbaar te houden. “We hadden natuurlijk aardig wat kwakkelwinters achter de rug, maar vorig jaar was pittig. De harde wind en daarmee het ontstaan van sneeuwduinen zorgde ervoor dat de mannen van de gladheidbestrijding een flinke kluif hadden.

De gemeente Halderberge heeft gekeken naar het Gladheidbestrijdingsplan 2021-2022 en heeft de strooiroutes wat uitgebreid. “Dat betekent de Scheldelaan en Tuin van Gerlagh in Hoeven nu ook gestrooid gaan worden als we aan de slag gaan. Bij extreme weersomstandigheden voegen we daar de Palingstraat, Papenstraat en Vierde Molenweg aan toe. Die zitten dus niet standaard in de route”, benadrukt wethouder Mollen.

“Ook hebben we na overleg met onder andere de Samenstichtingen gemeend het aantal zoutbakken uit te moeten breiden. Tevens hebben we voor de ZLTO een stimuleringsbijdrage van 1500 euro ter beschikking gesteld, zodat de agrariërs met eigen materieel in het buitengebied aan de slag kunnen als dat nodig is”, zo besluit Mollen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief