Afbeelding

Coop opent supermarkt in centrum Bosschenhoofd

Door: Vera de Geus Algemeen

BOSSCHENHOOFD - Supermarktketen Coop gaat een supermarkt openen in het centrum van Bosschenhoofd. Aan het Sint Gerardushof komt, naast een aantal woningen, eindelijk een supermarkt in het dorp. Binnenkort houdt ontwikkelaar Maas-Jacobs een informatieavond voor bewoners en betrokkenen georganiseerd, waar de plannen gepresenteerd worden. Wethouder Thomas Melisse is blij met de ontwikkeling: “Er is de laatste maanden door alle partijen hard gewerkt om tot een goed ontwerp te komen. Gelukkig kunnen we dat voorlopige resultaat nu zichtbaar maken en delen met inwoners om ook hen inspraak te geven.” Naar verwachting wordt er halverwege volgend jaar gestart met de bouw.

Het centrum van Bosschenhoofd, en dan met name omgeving Sint Gerardushof, krijgt volgend jaar een metamorfose. Eind vorig jaar maakte de gemeente Halderberge al bekend op die locatie woningen een een supermarkt te willen realiseren in samenwerking met Woningcorporatie Woonkwartier en ontwikkelaar/bouwbedrijf Maas-Jacobs. Supermarktorganisatie Coop heeft toegestemd om hier een supermarkt te openen.

Regenwater

De afgelopen maanden kreeg het project bestaande uit de supermarkt en negen woningen verder vorm. Er was bijzondere aandacht voor klimaatadaptatie. In het gebied wordt een wadi (ondiep gat in de grond waar overtollig water tijdelijk in kan staan, zodat het langzaam in de grond kan wegzakken) gerealiseerd en worden grastegels gebruikt zodat overtollig regenwater niet op straat blijft staan. “Door het water in het plangebied vast te houden, hoeft zo min mogelijk overtollig waterrichting de Albanovijvers te worden afgevoerd”, aldus het college. 

Parkeren

Ook parkeren was voor omwonenden een belangrijk onderdeel in het plan. De buurt vreest voor parkeeroverlast, maar volgens de gemeente kan aan de parkeernorm worden voldaan. “Dit kan opgelost worden door extra parkeerplaatsen op het Midzomerplein te realiseren”, zo zegt men.

Inspraak

Omwonenden krijgen op maandag 29november de gelegenheid om het plan te bekijken tijdens een omgevingsdialoog. “Dan wordt dus corona-proof de omgevingsdialoog georganiseerd in de Reiskoffer. Dit is nu na het goedkeuren van het ontwerp van de hele openbare ruimte een hele belangrijke vervolgstap. Draagvlak van de omgeving is belangrijk voor de ruimtelijke procedure. In het plan is al veel rekening gehouden met voldoende parkeerplaatsen, het toepassen van veel groen, een veilige route voor de bevoorrading en een goede inpassing van het gebouw in de omgeving. Gelukkig heeft de welstandscommissie ook het ontwerp van het gebouw al goedgekeurd. Dat zijn hele belangrijke stappen in dit proces”, zo weet wethouder Thomas Melisse. “Er is de laatste maanden door alle partijen hard gewerkt om tot een goed ontwerp te komen. Gelukkig kunnen we dat voorlopige resultaat nu zichtbaar maken en delen met inwoners om ook hen inspraak te geven. Wij hebben er veel vertrouwen in dat we medio 2022 het bestemmingsplan vast kunnen laten stellen en direct daarna kunnen beginnen met de bouw. Dan heeft Bosschenhoofd na ruim 10 jaar eindelijk weer de beschikking over een mooie supermarkt!’

Aanmelden

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is verplicht. Stuur uiterlijk 25 november een e-mail met uw NAW gegevens naar: info@gerardushof.nl met het onderwerp ‘aanmelden informatiebijeenkomst’. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal om drukte te voorkomen de middag/avond opgedeeld worden in tijdsblokken. In de mail kan een voorkeurstijd aangegeven worden. Voor het bezoeken van de informatieavond is een coronatoegangsbewijs met ID verplicht. Aan de hand van het aantal aanmeldingen, maakt Maas - Jabobs een definitieve indeling maken.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief