Foto: Conny van Caam

Asociaal gedrag grootste obstakel in aanpak N640

HOEVEN - De N640 is acht weken afgesloten wegens werkzaamheden. Omwonenden, OV en hulpdiensten kunnen de weg gebruiken, maar de code voor de afsluitende slagbomen was in no time via social media in heel Hoeven bekend. ‘Het gedrag van de verkeersdeelnemers valt ons zwaar tegen’, aldus de projectstuurder.


De provinciale weg N640 tussen de rotonde Halderbergselaan en De Heul is vanaf 11 april voor maximaal acht weken afgesloten. De wegafsluiting is nodig zodat Enexis Netbeheer en Brabant Water veilig werkzaamheden kunnen uitvoeren op diverse plaatsen langs en onder de rondweg. Kabels en leidingen aan de Sprangweg worden eveneens vernieuwd. De gemeente maakt van de sluiting gebruik om de afvoer van regenwater van het hertenpark naar de Palingstraat aan te leggen.

“De werkzaamheden zelf lopen aardig op schema. Gedurende de afsluiting van de N640 zijn er korte evaluatiemomenten met Brabant Water, Enexis en de Provincie,” aldus een gemeentewoordvoerder. 

Afzettingen zijn volgens haar verzwaard omdat de afgelopen weken gebleken is dat er toch nog verkeer gebruik maakte van het afgesloten wegvak. “Het wegtrekken van hekken is daardoor moeilijker gemaakt. Na de eerste week zijn als gevolg van onduidelijkheid bij aanvang van de werkzaamheden wat aanvullende maatregelen getroffen om het vrachtverkeer echt om te leiden.” 

In de eerste weken zijn er diverse meldingen bij de gemeente binnengekomen. “Mensen hebben moeite om toch de daarvoor opgestelde omleidingen te volgen, ondanks de vele bebording en maatregelen. Met korte evaluaties wordt bekeken in hoeverre specifieke maatregelen nog extra kunnen bijdragen aan de veiligheid van de mensen die aan het werk zijn in het afgesloten wegvak, zoals meer toezicht vanuit de provincie, verzwaren van de verkeersmaatregelen door het plaatsen van zandzakken en nog duidelijkere bebording. De veiligheidsdiensten en het openbaar vervoer moeten er wel langs kunnen en ondernemers moeten bereikbaar blijven maar het verkeer wat er niet moet zijn, moet geweerd worden. De houding van de weggebruiker is dan ook belangrijk.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief