Zondag Pekkercross


OUD GASTEL - Een niet met andere veld- of boslopen te vergelijken cross. Dat is de Pekkercross van Oud Gastel. Zondag 22 december staat het sportieve evenement andermaal op het programma.

Op een gloednieuw parcours, wat voor het eerst ook echt door het Gastelse Bos gaat. De afgelopen weken hebben al zo'n 50 kinderen o.l.v. ervaren lopers als Paul Musters en drievoudig winnares Lotte van de Boom geoefend op de rondjes die zij zondag gaan afleggen. Voor de organisatie tekenen 't Veerke i.s.m. atletiekvereniging Thor uit Roosendaal. De Pekkercross begint op 22 december met de recreantencross. Gebleken is dat de wedstrijd over 9 kilometer voor de minder geoefende hardlopers niet elk jaar in het programma past. Daarom bieden e iedereen, die wel mee wil doen puur voor het uitlopen een alternatief. Met de recreantencross opent de 29e Pekkercross om 10.30 uur. De recreanten kunnen kiezen voor 1, 2, 3 of 4 rondes. In afstand vertaald is dat: 1800, 3600, 5400 of 7200 meter. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Dat geldt ook bij de jeugdcrossen, die vanaf 11.30 uur op het programma staan. De jeugd van groep 1 t/m 4 loopt 750 meter rondom de surfvijver, kwartier later gevolgd door de groepen 5 t/m 8 voor 1500 meter. Om 12.00 uur zijn de dames en junioren aan de beurt. Zij gaan al voor respectievelijk 5400 en 3600 meter. Om 12.45 uur (let op 1 kwartier vroeger!) is het hoofdnummer, de mannenwedstrijd over 9 kilometer. Uiteraard hopen we weer op grote namen zoals Mike Teekens, Colin Bekers, Huub Maas, Michiel van Nispen, Lotte van den Boom, Liset van Oosterhout, Laura Wientjens en de plaatselijk favoriete Naima Bosman, onlangs nog nationaal cross-kampioene geworden. In het verleden combineerde zelfs Simon Vroemen een familiebezoek met deelname aan de Pekkercross. Van Gastelse zijde zullen nog meer cross-kleppers zeker op komen draven: Gerbert van den Biggelaar, Rob Musters, Bernard Heshof wellicht, Anne van Alphen en - terug van weg geweest - Marga de Rooij, in de beginjaren 3 keer Gastels kampioene Pekkercross. Met de Pekkercross komt een einde aan het 29e Veerke-seizoen. Aan de quiz, zomertijdloop, Vlietloop, nachttriathlon, wandelvierdaagse, tridaagse, jeugdtriathlon, Brabants Mooiste triathlon en de Pekkercross hebben in totaal ongeveer 2500 mensen mee gedaan. Ook voor het publiek is er rond het parcours veel te zien en te beleven. De scouting Andriessengroep ontvangt deelnemers en toeschouwers gastvrij in haar gebouw.

Lees ook 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief