Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeentebestuur vraagt om 13,5 miljoen voor Markland

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Het Markland College in Oudenbosch wil een compactere campus en de hele school herontwikkelen. Daarvoor is geld nodig. Om precies te zijn 13.620.000 euro. Dat gaat het gemeentebestuur nu aan de raad vragen.

DOOR VERA DE GEUS

Het Markland College heeft een overschot aan gebouwen voor haar 1100 leerlingen. Met name het oorspronkelijke Thomas More-gebouw en de voormalige LTS zijn in de toekomst niet meer nodig en worden om die reden terug gegeven aan de gemeente Halderberge. "Het Markland College kan voor de toekomst mooie stappen gaan zetten. Het idee is om een compactere campus op te zetten in en rondom het nieuwe Utopia-gebouw. Een en ander moet nog uitgewerkt worden door de architect. In principe nemen wij de gebouwen terug om vervolgens te kijken wat ermee gaan doen", aldus wethouder Jan Paantjens.

Snel

Met het hele project is een bedrag van ruim 13,5 miljoen euro gemoeid. "Wij betalen negentig procent. Nu is het wel zo dat in de uitkering vanuit het Rijk ook per leerling budget voor huisvesting zit", zegt hij. Het bedrag komt niet uit de lucht vallen en is al opgenomen in de begroting. "Toch hebben wij afgesproken hiervoor naar de raad te gaan en dat doen we dan ook. Het Markland College wil op korte termijn aan de slag dus we willen het geld snel beschikbaar stellen zodat het aanbesteed kan worden." [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief