Samen aan de slag met de Nederlandse taal!
Samen aan de slag met de Nederlandse taal! Foto: VluchtelingenWerk Nederland

Geen extra geld voor Vluchtelingenwerk Halderberge

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Vluchtelingenwerk Halderberge krijgt geen extra geld ondanks dat het bestuur zegt dat dat te weinig is om onder andere de vrijwilligers voldoende te begeleiden. De gemeente vindt echter dat 2370 euro per persoon met een minimum van 23700 euro voldoende moet zijn.

Vluchtelingenwerk Halderberge ontvangt geld voor de begeleiding van statushouders (vluchtelingen met verblijfsvergunning). "De organisatie is het echter niet eens met de hoogte van het bedrag", legt wethouder Thomas Melisse uit. "Voor iedere volwassen statushouders krijgt men 2370 euro om de integratie goed te laten verlopen. Voor kinderen ontvangen zij geen geld. Als argument droeg Vluchtelingenwerk eerder aan op die manier geen niet te weten waar men aan toe is en dus geen lijnen per jaar uit kan zetten. Daarom zijn we op een bodembedrag van 23700 euro gaan zitten. Dus ook als er een moment komt waarop er minder dan tien statushouders opgevangen worden", zegt hij.

Kinderen

Vluchtelingenwerk laat nu weten dat dat bedrag nog steeds te laag is, onder andere om een goede begeleiding van vrijwilligers door een professionele kracht te garanderen. Volgens de gemeente is het bedrag toereikend. "In ieder geval voor het komende jaar. We blijven met elkaar in gesprek. Mocht later blijken dat de situatie verandert, dan kunnen we het opnieuw beoordelen", besluit Melisse. In 2017 werden 25 personen volwassen statushouders opgevangen en 27 kinderen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief