In het kader van de Week van Eenzaamheid had Joost Zorgt het initiatief genomen een lunch te organiseren in de school het Bossche Hart.
In het kader van de Week van Eenzaamheid had Joost Zorgt het initiatief genomen een lunch te organiseren in de school het Bossche Hart.

Project Groet en Ontmoet naar een hechte gemeenschap in Halderberge

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HALDERBERGE - Deze week is de week van Eenzaamheid. In de gemeente Halderberge is hiervoor in alle kernen een estafette uitgerold met het thema `Groet en ontmoet`. Leden van de seniorenraad, medewerkers van de gemeente gaan in gesprek met mensen op straat en overhandigen een kaartje waarop staat vermeld waarom elkaar groeten zo belangrijk is.

Vandaag was Bosschenhoofd aan de beurt. In het kader van de week van Eenzaamheid had Joost Zorgt het initiatief genomen om samen met de plaatselijke horeca en de schoolkinderen een lunch te organiseren in de school het Bossche Hart onder het motto `Kom Erbij`. Rond elf uur kwamen de eerste bezoekers. De bezoekers werden ontvangen door de leerlingen en verwelkomt met koffie en iets lekkers. Iets later kwam er een mooie toespraak van de Burgemeester Jobke Vonk die gezellig bleef lunchen en volop in gesprek was met de bezoekers. Rond half twaalf uur kregen de bezoekers een mooi Lied te horen van de leerlingen. Om twaalf uur gingen een aantal leerlingen naar buiten om moeders, oma´s en vaders te begroeten en uitleg te geven waarom het zo belangrijk is om elkaar te begroeten. Netjes kregen de mensen een hand en werd er gezegd wij zijn van Groet en Ontmoet. Door de medewerking van café Stroop, Hotel de Reiskoffer, restaurant d´n Haard, slagerij van de Riet, restaurant de cockpit, bakkerij de Biggelaar en bakkerij Nagelkerke was het mogelijk om een mooie lunch te serveren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief