Een beeld van een van de eerder gehouden kindermiddagen.
Een beeld van een van de eerder gehouden kindermiddagen. Foto: Frank van Andel

Herfstkindermiddag in Arboretum Oudenbosch

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op woensdag 17 oktober is de herfstkindermiddag in het Arboretum Oudenbosch met als thema “Plant-en-Eter“. Er is weer van alles te zien, te ruiken, te voelen en natuurlijk ook te doen. Op ontdekkingstocht gaan door de natuur en te proeven, zoeken, luisteren, kijken, rennen en genieten.

Er wordt weer voorgelezen en je kunt leren over afvalstoffenscheiding. Marshmallows warm maken bij een vuurkorf of een mooi herfststukje maken. Vreemde geluiden ontdekken in het donker en werken met een katapult. De meeste opdrachten worden begeleid door onze vrijwilligers. De wat oudere basisschoolkinderen kunnen alleen rondlopen, maar jonge kinderen hebben begeleiding nodig van een volwassene. De kinderen kunnen starten tussen 13.30 en 15.00 uur. Vanaf 16.00 uur kunnen kinderen afmaken waar ze mee bezig zijn, en om 16.30 uur wordt de middag afgesloten. Als het erg slecht weer is, passen we de opdrachten zoveel mogelijk aan. We adviseren om praktische kleding aan te doen. Het is handig om een (plastic) tas mee te brengen voor alle spulletjes die je mee naar huis gaat nemen. Kom op tijd dan kan je zeker van alle opdrachten genieten. Kom je ook?

Rondleiding met gids

Iedere tweede zondag van de maand is er om 13.30 uur een rondleiding met gids. Op zondag 14 oktober wandelt onze ervaren gids Ton Coenen vanaf de achterkant van het toegangsgebouw gedurende ruim een uur door de tuin. Tijdens deze wandeling vertelt hij over de bomen en planten op zijn weg door in de tuin. Ieder bezoeker kan zich zonder extra kosten bij hem aansluiten.

Roeland Frank Hoefsloot (beelden)

Roeland maakt beelden met zeggingskracht gebruikmakend van verschillende materialen en technieken. Vaak mensfiguren gecreëerd uit een combinatie van drijfhout, keramiek en soms ijzer die de toeschouwer uitnodigen tot een ontmoeting. In de vorm en structuur van een stuk aangespoeld drijfhout ziet hij een schoonheid die hij wil koesteren en niet verloren wil laten gaan. Het gevondene is dan de vonk voor een creatief proces, dat niet zelden toegang biedt tot een rijke flow-ervaring. De beelden van Roeland doen een appel op gevoel. Zijn uitdaging is om in het uiterlijk van het beeld de innerlijke wereld voelbaar en grijpbaar te maken. Vooral vanuit stilte gaan de beelden hun verhaal vertellen. Ze zijn universeel en niet gebonden aan tijd en ruimte. Roeland heeft een atelier in Breda en Normandië

Vonne Hoefsloot Janssen (schilderijen)

Vonne brengt levensenergie in de natuur en in de mens in beeld, gebruikmakend van kleur, vorm en compositie. Vanuit rust en stilte kan deze levensenergie gevoeld worden. In ieder schilderij gaat zij vanuit de oppervlakte van het doek naar de diepte, naar ‘haar’ diepte, waar zij contact maakt met een avontuurlijke en intieme ontdekkingsreis in haarzelf. Via haar schilderijen, haar beeldtaal wil ze van harte inspireren op welke manier dan ook. Haar schilder praktijk met een atelier in Breda en Normandië heet dat ook "Art By Heart".

Roeland en Vonne Hoefsloot

Roeland en Vonne zijn de oprichters van ‘De Kleine Tiki’: School voor Kunstzinnig Dynamisch Coachen en innerlijke ontwikkeling in Breda en Assen. De Kleine Tiki bestaat sinds 1995. www.dekleinetiki.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief