Woonunit Oud Gastel moet verdwijnen

  algemeen

OUD GASTEL - De woonunit die een jaar geleden op een perceel in Oud Gastel is geplaatst, moet verdwijnen. Volgens de gemeente Halderberge is er geen vergunning voor afgegeven en bovendien laat het bestemmingsplan het op deze wijze ook  niet toe.


Eind vorig jaar is de unit geplaatst, maar hiervoor is geen vergunning aangevraagd terwijl dat wel had gemoeten. In de woonunit woont het gezin van de zoon van de eigenaren in afwachting van de bouw van een nieuwbouwwoning. In augustus kwam de situatie aan het licht en kregen de perceeleigenaren een brief met daarin de mededeling dat de woonunit moest verdwijnen of in ieder geval op de juiste wijze aangevraagd diende te worden.

Daarop heeft de zoon een aanvraag ingediend voor het tijdelijk plaatsen van de woonunit op het perceel waarop zijn nieuwbouw woning wordt gerealiseerd. "Deze aanvraag voldeed niet aan de daarvoor geldende indieningsvereisten en is daarom niet behandeld", aldus  het gemeentebestuur.

Dwangsom

"We hebben geprobeerd de situatie zo aan te passen dat het gezin wel tijdelijk in de woonunit kan wonen, maar ondanks herhaaldelijke verzoeken en meerdere aanvragen, hebben we nog steeds geen correcte vergunningaanvraag mogen ontvangen", zegt burgemeester Jobke Vonk Vedder. "Om die reden zijn we genoodzaakt tot het voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom. We staan uiteraard wel nog steeds open voor legalisering van de situatie", zegt ze.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief