Strijkensemble Cugnon Consort.
Strijkensemble Cugnon Consort. Foto: SCO

Nieuwjaarsconcert strijkensemble Cugnon Consort in Bovendonk

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op zondag 13 januari om 15.00 uur luidt Cultuur Oudenbosch graag samen met u het nieuwe jaar in met een concert van het strijkensemble Cugnon Consort. Dit strijkensemble brengt een bijzonder programma rond het gedicht van Tratini, ‘La Poesia della Musica’. Na het concert ontmoet u de musici en brengen we in de brasserie van Bovendonk een toost uit op het nieuwe jaar.

Het Cugnon Consort is een nieuw ensemble, dat is ontstaan uit het Cugnon Project. Het ensemble bestaat uit enthousiaste en bekwame musici, die vaak ook eerder hebben deelgenomen aan het Cugnon Project. Het heeft zijn basis in Utrecht, speelt met een wisselende bezetting van ongeveer zeven tot twintig spelers en speelt barok tot en met modern repertoire.

In het voorjaar van 2012, in een mooi kasteel in België, in het dorpje Cugnon, ontmoetten conservatoriumstudenten en professionele musici, elkaar om muziek te maken. Een week lang eindeloos musiceren in de verschillende kamers van het kasteel, en in de dorpjes eromheen. Er groeit een gemeenschappelijk gevoel, waarbij een ding centraal staat: de liefde voor de muziek. Het Cugnon Consort wil de liefde voor muziek delen met publiek door concerten van hoog niveau. De artistieke leiding van het Cugnon Project is in handen van Chris Duindam.

Programma ‘La Poesia della Musica’ omvat werken van Arcangelo Corelli, Antonio Vivaldi en Guiseppe Tartini. Altijd al werden gedichten als inspiratie gebruikt om muziek te schrijven. Maar hoe dat precies gebeurt in de muziek van Corelli en Vivaldi? U hoort het in het concert door Chris Duindam, Anna Steenhuis, Violeta Adamova, Veerle Schütz, Hannah Donohoe, Guus Fabius en Norma Brooks.

Wilt u meer weten over dit concert kijk dan op www.cultuuroudenbosch.nl. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. U kunt uw kaarten online bestellen of aanschaffen bij de bekende verkooppunten 't Koepelke op de Markt 36, Flesjewijnshop aan de Polderstraat 1 in Oudenbosch en bij de Bovendonk in Hoeven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief