Jarle in actie op de 1500 m. FOTO ERIC GERRITS
Jarle in actie op de 1500 m. FOTO ERIC GERRITS Foto: Eric Gerrits

Jarle Gerrits tweede in Landenwedstrijd Schaatsen junioren B

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Al vele jaren staat de internationale landenwedstrijd GER-NOR-NED voor junioren C en B met deelnemers uit Duitsland, Noorwegen en Nederland op de wedstrijdkalender, als één van de weinige internationale wedstrijden waar Nederlandse junioren C en B zich kunnen meten.

Om toerbeurt wordt het toernooi door één van de deelnemende landen georganiseerd. Dit seizoen heeft het evenement in Groningen plaats gevonden. De landenwedstrijd is een allroundtoernooi over vier afstanden. De B junioren (16-17 jaar) rijden een 500, 1000, 1500 en 3000 meter.

Jarle startte afgelopen zaterdag met twee keer een tweede plaats, waarbij het verschil op de 1500 meter slecht 3 honderdste bedroeg. Op zondag ochtend haalde hij in de koude hal (-6 graden) weer een 2e plaats. De afsluitende 3000 meter, die normaal voor een sprinter een lastige afstand is, werd een mooie finale. Jarle won deze afstand in een persoonlijk record van 4:03:73. Slechts 0,6 seconde kwam hij tekort voor de eindzege. Toch kan de 17 jarige Jarle terugkijken op een geslaagd toernooi.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief