Inwoners van Bosschenhoofd zoeken regelmatig vertier in café Stroop.
Inwoners van Bosschenhoofd zoeken regelmatig vertier in café Stroop. (Foto: Toontje Flits)

Eigenaar Stroop voelt zich ongemakkelijk bij crowdfunding

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Vincent van den Broek van café Stroop, wil voorop stellen dat hij het hartverwarmend vindt dat er een crowdfunding is gestart voor de boete van 10.000 euro die hij kreeg voor geluidsoverlast door live optredens. Toch voelt hij zich er ongemakkelijk bij. "Echt waar, het is ongekend, maar het kan toch niet zo zijn dat de gemeenschap mijn boetes gaat betalen", zo zegt hij geëmotioneerd.


In Stroop spelen regelmatig bandjes. Deze live optredens zijn razend populair, maar niet onder enkele buurtbewoners. De gemeente heeft na bezwaren twee boetes van 5000 euro opgelegd. Vincent van den Broek wil daar absoluut bezwaar tegen maken, maar heeft besloten alle live optredens te annuleren. De reacties op de boete zijn niet van de lucht. Inwoners hebben een handtekeningenactie opgestart evenals een crowdfunding om geld in te zamelen om de boete te betalen. In een dag tijd werd er maar liefst 8678 euro opgehaald en door 434 mensen gedoneerd.

Goede bestemming

"Ik vind het hartverwarmend dat zóveel mensen doneren, laat dat voorop staan. Maar ik voel me er ongemakkelijk bij. Het is ontzettend lief, maar het kan toch niet zo zijn dat zij mijn boete betalen? Dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Dat geld moet een goede bestemming krijgen en wat mij betreft in beheer blijven van iemand anders om te kijken wat ermee gaat gebeuren. Misschien kunnen we het steken in bepaalde aanpassingen, zodat er ooit weer optredens kunnen plaatsvinden. Maar dit besteden aan de boete? Nee, dat vind ik oprecht een bezwaar ten aanzien van al die mensen." Van den Broek zegt dat er voorlopig geen optredens zijn. "Nóg een boete is funest. Dan moeten we dicht", besluit hij.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief