wijkvereniging d'n Omloop uit Hoeven prikte fanatiek op het Groene Hart.
wijkvereniging d'n Omloop uit Hoeven prikte fanatiek op het Groene Hart.

Inwoners steken handen uit de mouwen voor een schoon Halderberge

  algemeen

HALDERBERGE - Het was zaterdag weer tijd voor Halderberge Schoon. Op diverse plaatsen gingen inwoners aan de slag om hun omgeving schoner te maken.


Tientallen Halderbergenaren gingen gewapend met door de gemeente beschikbaar gesteld materiaal op pad om de straten, bosjes en speelplekken te ontdoen van vuil. Het CDA ging bijvoorbeeld aan de slag in het centrum van Oudenbosch en wijkvereniging d'n Omloop uit Hoeven prikte fanatiek in de omgeving van het Groene Hart.

"Na ruim anderhalf uur hadden we twee volle vuilniszakken. Gek genoeg bijna geen sigarettenpeuken, dus hopelijk betekent dat dat de jeugd niet meer rookt", aldus bestuurslid Sietske. "Verder vonden we naast blikjes en snoeppapier veel vuurwerkafval en rommel van carnaval. Ik heb trouwens ook een fietslamp in een boom gevonden", zegt ze lachend.

De actie is bedoeld om te laten zien hoeveel schade zwerfvuil aan kan richten in de natuur. 
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief