Foto: Gemeente Halderberge/Peter Braakmann

Zoektocht nieuwe burgemeester loopt vertraging op

  Politiek

OUDENBOSCH - Heleen van Rijnbach-de Groot blijft zo goed als zeker langer dan gepland waarnemend burgemeester van de gemeente Halderberge.


Door de beperkende maatregelen als gevolg van de coronacrisis, ligt de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor de gemeente tijdelijk stil. Eerder dit jaar, op 23 januari, is wel de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Vier dagen later werd de profielschets aangeboden aan Commissaris van de Koning, Wim van de Donk.

Bijspringen

Na het plotselinge vertrek van Jobke Vonk-Vedder, werd Heleen van Rijnbach-de Groot in december beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Halderberge. Van Rijnbach ging eind 2017 met pensioen als burgemeester van buurgemeente Etten-Leur. Toen Wim van de Donk haar vroeg om bij te springen in Halderberge, wilde ze geen nee verkopen.

Vlakbij

"Mijn voornemen om niet meer te gaan waarnemen heb ik laten varen, omdat het om Halderberge ging", liet ze na haar beëdiging weten. "Een mooie gemeente, een fijn college en een goede gemeenteraad. Daarnaast is het voor mij vlakbij", aldus Van Rijnbach, die woonachtig is in Etten-Leur. De bedoeling was oorspronkelijk om tot ongeveer de zomer in Halderberge aan te blijven. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>