Afbeelding
Foto: Deelnemer Carbagerun

Drie Hoevense teams rijden de Carbage run 2018

Door: Simone van der Heijden Sport en vereniging

HOEVEN - Drie Hoevense teams deden mee aan de Carbage run 2018 van 2 t/m 6 juli, waarbij je met een oude auto van maximaal € 500,- in 5 dagen ca. 2.500 km door Europa aflegt.

Tijdens deze speciale editie mochten 1.000 teams meerijden, maar zelfs met een verdubbeling van het aantal inschrijvingen was de Carbage run in twee dagen uitverkocht. Tussen de meest bizar uitgedoste auto’s reden uit Hoeven mee: Dominique van de Wiel en Marco Voesenek als team “Seeftiekar”, Nathalie Luijkx en Anouk van Uum als team Flauwer Power en de broers Jeroen en Patrick Kouters als team Kouters & Co.

Bijzondere ervaring
Van de Wiel: ”Tijdens de rit zijn we door Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, Kroatië en Slovenië gereden. Je kreeg de keuze uit drie routes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Deze routes leidden langs mooie wegen en door pittoreske plaatsjes. Met name in de voormalige Oostbloklanden liep de bevolking uit bij doorkomst van de Carbage run om naar ons te zwaaien. Het was onze eerste Carbage run, maar zeker niet de laatste! Een bijzondere ervaring die we niet hadden willen missen. Behalve dan de boete op de terugweg in Duitsland, o.a. voor onze open uitlaat. Dat was een beetje jammer.” Uiteindelijk hebben alle Hoevense deelnemers veilig en zonder problemen hun eindbestemming gehaald.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief